PUBLICITAT

Les goteres obliguen a tancar temporalment el tanatori nacional

  • L'1de març s'iniciarà el trasllat provisional a les instal·lacions d'Encamp
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una infermera camina cap al tantatori Foto: EL PERIOÒDIC

El tanatori i les sales de vetlla de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell es tancaran de manera provisional a causa dels importants problemes relacionats amb les filtracions d'aigua, les goteres i les humitats, segons va informar ahir el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). Encara no hi ha data prevista d'inici de les obres, tot i que ja s'ha iniciat el procés per traslladar els serveis oferts actualment a l'hospital cap al tanatori d'Encamp. Així, i segons va informar ahir el SAAS, a partir de l'1 de març estarà en funcionament tant el tanatori del comú d'Encamp com el de l'HNSM. Posteriorment es tancarà aquesta segona instal·lació. «El tancament es farà respectant les necessitats dels comuns i de la població», van afegir.

Fonts del SAAS van voler deixar clar ahir que «el tanatori no el clausurem, el reformem». Però la situació s'està fent insostenible degut a les filtracions d'aigua i a les goteres, que es pateixen quan plou i que afecten bona part de les instal·lacions. El que no se sap, van assegurar, és en quin moment tenen previst començar aquesta rehabilitació del tanatori ni tampoc quina durada tindran els treballs. Per això de moment les instal·lacions contigües a Meritxell seguiran obertes en paral·lel a les d'Encamp, a l'espera de l'ok de les obres. El SAAS està apunt de tancar un contracte de serveis amb el tanatori d'Encamp.

Tanmateix, «s'està negociant amb les funeràries del país per a que puguin continuar utilitzant les instal·lacions de la sala de necròpsia, la de tanatopràxia i el dipòsit de cadàvers de l'hospital i les instal·lacions del tanatori d'Encamp», van concretar ahir.

Finalment, la intenció és aprofitar aquesta acció de millora del tanatori per actualitzar també la legislació en matèria de Policia Mortuòria, que actualment està regida per una ordinació del 1909. Aquesta revisió es fa conjuntament entre el Ministeri d'Interior i el Ministeri de Salut i Benestar, va informar el SAAS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT