PUBLICITAT

Francesc Robert: «Parlar de democràcia m'ha costat el lloc»

  • L'exdirector diu que a DA «no li agradava tenir un director «que pensés per ell mateix»
  • DA «compareix criteri» amb Martí però reconeix que la destitució s'ha allargat massa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Robert, durant una entrevista concedida a EL PERIÒDIC Foto: ÀLEX LARA

L'exdirector de Ràdio i Televisió d'Andorra (Rtvasa), Francesc Robert, va concedir ahir al matí una entrevista al programa els Matins de Catalunya Ràdio, precisament on va realitzar les polèmiques declaracions que van ser l'origen de la seva destitució el passat dilluns. Robert va indicar que va ser cessat per les declaracions que va fer el passat novembre a la mateixa emissora criticant el dèficit democràtic d'Andorra pel fet de no aprovar certes lleis per la por que el copríncep episcopal dimitís. Robert va assegurar que «parlar de democràcia m'ha costat el lloc de direcció d'un organisme de comunicació públic», tot i que va afegir que ningú li ha dit directament que el volien destituir per aquesta raó.

Francesc Robert va indicar a l'emissora catalana que a DA no li agradava tenir un director «que pensés per ell mateix i que fos independent», però va assegurar que mai ha opinat sobre un partit o un altre però «sí que m'he reservat el dret a opinar quan s'ha parlat de democràcia». En aquest sentit, considera que el tema de la llei per despenalitzar l'avortament era «tocar l'essència de la democràcia», i es va mostrar sorprès pel fet que el debat sobre els supòsits de l'avortament «no s'ha sentit, només s'ha sentit que s'havia d'anar en compte pel que dirà el copríncep».

Una ‘curiosa' retirada / Robert també va fer referència a les declaracions que va fer el ministre Jordi Cinca a Catalunya Ràdio el mateix 29 de novembre dient que no veia malament que Catalunya pogués exercir el dret a decidir, i que «curiosament» aquestes paraules «l'endemà van desaparèixer de tots els webs dels mitjans de comunicació d'Andorra». Robert va assegurar que ell ho va mantenir al mitjà públic i que això potser «també va influir en la meva destitució». L'exdirector va afegir que «algú els va dir o els mateixos mitjans van creure convenient treure les paraules de Cinca sobre aquest posicionament».

DA VA OPINAR AL CAP DE GOVERN / El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va manifestar ahir que donen ple suport a la decisió del cap de Govern, Toni Martí, de destituir a Francesc Robert degut a un esgotament de la confiança. Va assegurar que «comparteixen el criteri» i que de fet, ja van fer arribar l'opinió del grup parlamentari respecte la figura de Robert a Martí. Però ha estat ell qui ha acabat decidint, va voler puntualitzar.

Baró va reiterar que les declaracions de Robert a Catalunya Ràdio «ens van sobtar venint d'un directiu de RTVA, que ha de tenir un càrrec neutral». «Ens va semblar inoportú», va afegir, «i més quan va qüestionar el caràcter democràtic de la Constitució».

D'altra banda, la consellera general de DA, Meritxell Mateu, va reconèixer ahir a Ràdio Ser Andorra que la gestió de la destitució de Robert al capdavant de RTVA ha estat «massa dilatada» (han passat més de dos mesos des de les declaracions), però que «els estatuts de RTVA són clars: el director és un càrrec de confiança». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT