PUBLICITAT

Amics fidels, crítics acèrrims

  • Els dos grans protagonistes es reparteixen a parts iguals el protagonisme a les xarxes
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic

La flama la va encendre el propi protagonista de tota aquesta història. Francesc Robert anunciava la destitució a través del seu compte de Twitter. «Ja m'han acomiadat...País de llibertat d'expressió i democràcia, on volen uns mitjans públics teledirigits! Quin país! Quins polítics!». Clar i taxatiu. Com si fes temps ja que tenia en ment aquesta piulada i hagués estat mossegant-se les ungles fins la tarda de dilluns.

A partir d'aquí Robert i el seu successor, Xavi Mujal, es van convertir en el trending topic andorrà. Van ser molts els que van voler donar el seu suport al ja exdirector de la televisió pública, qüestionant el rerefons de la decisió presa pel cap de Govern. Com Joan Sans, conseller encampadà que va assegurar que en tot aquest procés «s'ensuma el tuf més ranci d'un Govern que no sap com fer bullir l'olla». O David Astriè, , criticant que es tracta d'una «mostra més de l'ordre social repressiu d'un estat que podria ser un aparador internacional».

L'altre gran protagonista, Mujal, no donava a l'abast agraint les mostres de felicitació de companys de professió, amics i polítics. Fins i tot arribades des de fora, com és el cas del periodista esportiu de TV3, Victor Lavagnini, que piulava el següent: «Felicitats @xavimujal: prepara programació especial ‘Ascens @riverandorramb' Sort».

També de fora les fronteres van arribar comentaris a les xarxes, en aquest cas d'un dels programes de ràdio causant de la destitució de Robert, els Matins de Catalunya Ràdio.

Tothom parlava. O gairebé tothom. Un dels actors implicats, el ministre portaveu i amic de Robert, Jordi Cinca, va optar pel silenci, malgrat que és un assidu del Twitter. Bé, no tan silenci. Diumenge corria la mitja marató de Barcelona acompanyat de Mujal. De fet, donava les gràcies a aquest segon a les xarxes per haver-lo acompanyat durant els 21 quilòmetres. Temps devien tenir per parlar d'aquesta nova etapa. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT