PUBLICITAT

La nova oferta d'ensenyament superior, novetat de l''Informa't'

  • Ferrer defensa que les escoles bressol siguin gestionades pels comuns
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Suñé, Ferrer i Pons presenten la guia, ahir al comú de la capital. Foto: ANA / M.T.

La vuitena edició de la guia In-forma't, que recopila cada any l'oferta educativa del país, incorpora com a novetats les noves titulacions d'ensenyament superior que es posaran en marxa el curs vinent, el 2014-2015. Es tracta del màster en gestió cultural que oferirà la Universitat d'Andorra, i el bàtxelor en informàtica, el màster en administració d'empreses i el màster en gestió de negocis digitals que impartirà la Universitat Oberta de la Salle. La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, van destacar la bona col·laboració que hi ha per editar aquesta guia, tot i que en matèria d'educació «les delimitacions competencials estan molt clares».

La guia In-forma't recopila com cada any l'oferta d'estudis postobligatoris i d'ensenyament superior de tot el país, les formacions relacionades amb l'esport, i informació sobre beques i ajuts, reconeixement de titulacions i orientacions per a alumnes que vulguin estudiar a l'estranger. La guia està editada conjuntament pels set comuns i el Ministeri d'Educació. Durant la seva presentació, ahir al Comú d'Andorra la Vella, tant la cònsol de la capital com la ministra d'Educació i Joventut, van destacar que es tracta d'una eina molt necessària entre els joves i que ja està consolidada.

Aquest any se n'han editat 5.000 exemplars, els quals es distribuiran als centres educatius i punts d'informació juvenil, a més de poder-se consultar per internet. Per la seva banda el conseller d'Esports, Joventut i Noves Tecnologies, Marc Pons, va remarcar que també es distribuirà a la Seu d'Urgell i comarca.

Competències en educació / D'altra banda, la ministra i la cònsol van aprofitar la presentació per destacar la bona col·laboració entre les diferents institucions a l'hora d'elaborar la guia, que es va crear el 2007 per iniciativa del Comú d'Andorra la Vella, però que actualment està finançada entre tots els comuns i el Ministeri, amb un cost de 337 euros per cada administració.

La cònsol va remarcar que l'educació és competència del Govern i els comuns el que fan és col·laborar però «cadascú des de la seva responsabilitat». Suñé també va asseguratr que les delimitacions competencials estan molt clares en aquesta matèria i que mai hi ha hagut cap interferència entre institucions, però això no vol dir que no hi pugui haver col·laboració.

Pel que fa al debat sobre si les escoles bressol haurien de continuar depenent dels comuns, Ferrer va dir que és cert que des dels comuns es reivindica l'existència d'uns continguts pedagògics en aquests centres educatius, però «per dir que han de ser competència de Govern aquest contingut hauria de ser obligatori i reglat». Per tant, Ferrer es va inclinar més per la possibilitat de compartir responsabilitats en l'àmbit de les escoles bressol, «perquè tampoc tot són continguts pedagògics», va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT