PUBLICITAT

Coprínceps: escenari permanent

  • El Comú inclou una nova estructura fixa en la remodelació de la plaça, que a més estudia cobrir amb una vela
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'escenari de la plaça Coprínceps que fins a l'estiu passat acollia els concerts dels cicles de Música a la fresca; ja no el tornarem a veure Foto: ÀLEX LARA

Se'n recorda el lector de l'escenari que cada estiu planta el Comú d'Escaldes a Coprínceps per als cicles de música a la fresca? Per si un cas, el tenen aquí al costat. I ja se'l poden mirar bé, perquè no el tornaran a veure. L'anunciada remodelació de la plaça, que pel que es veu és imminent i que ens l'ha de girar com un mitjó, inclou l'erecció d'una estructura permanent que jubilarà aquest escenari de posar i treure. Així ho va avançar ahir la consellera de Cultura, Núria Barquín, en la presentació de la 30a edició del cicle Colors de Música. El Comú pretén estrenar -lo el juliol, coincidint amb la Setmana del Jazz, i començar a amortitzar-lo de forma immediata amb el cicle Músiques del Món, que s'instal·larà de forma definitiva a la plaça i abandona la itinerància que havia tingut en edicions recents. També descarta la possible deslocalització dels cicles d'estiu a l'eix comercial Vivand. Una vegada el tinguem, va dir Barquín, «l'haurem d'aprofitar».

No s'acaben aquí les novetats, perquè el departament d'Urbanisme té entre cella i cella la instal·lació d'una vela per evitar que les inclemències meteorològiques hipotequin precisament els espectacles estiuencs, i més amb els precedents del curs passat, quan –recorda Barquín–es van haver de cancel·lar quatre concerts de la Setmana del Jazz a causa de la pluja. El problema, és clar, és el cost: el preu aproximat de la vela en qüestió s'enfila fins als 40.000 euros, així que es tracta d'una inversió considerable que el Comú d'haurà de rumiar bé. Vaja: que hi haurà escenari nou, això segur; pel que fa a la vela, en canvi, la decisió no està presa.

Diu Barquín que l'escenari s'instal·larà aproximadament en la mateixa ubicació de l'antic, i que serà sensiblement més petit i més baixet. Està clar que a l'estiu, amb la Setmana del Jazz i els cicles Músiques del Món, Nits temàtiques i Música i gastronomia –en tota, una trentena llarga d'esdeveniments– no hi haurà problemes per dotar-lo de contingut; el repte serà mantenir aquest d'ocupació la resta de l'any. La consellera li treia ahir ferro amb l'argument que serà un escenari «multiusos» i que una instal·lació permanent com aquesta «ens donarà moltes possibilitats». Ja es veurà, perquè a escassos 500 metres tenim el cas del Prat del Roure, que no és precisament un cas d'overbooking. Però el cert és que Escaldes torna a prendre la iniciativa en matèria de dinamització turística –ara, amb coartada cultureta–, que fa honors a la seva vocació de «parròquia de la música», i que no cal ser endeví per intuir que alguns no trigaran a copiar-li la idea. La cita, en fi, és al juliol. I ja saben: el nou escenari, dat i beneít; la vela, pendent de la decisió política d'enterrar-hi un bon pessic de pressupost. Això sí, quedaria en propietat del Comú, així que l'amortització s'allargaria una bona colla d'anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT