PUBLICITAT

23 equips per trencar el gel

  • El concurs d'escultures de neu reuneix parelles d'Argentina, Uruguai, Estònica, Portugal, Mèxic i Espanya
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un artista participa en l'última edició del concurs d'escultures de neu del Pas, el 2006 Foto: EL PERIÒDIC

El rellançat concurs d'escultures de neu del Pas, convocat per sorpresa ara fa quinze dies pel Comú d'Encamp i que tindrà lloc entre el 21 i el 23 de febrer, ha tingut una notable repercussió: tancat el termini, s'hi han inscrit un total de 23 equips procedents d'Argentina, Uruguai, Mèxic, Estònia, Portugal i Espanya, 11 de les quals participaran el la categoria de professionals, i la resta, en la d'estudiants –majoritàriament procedents de la Llotja de Barcelona. Paral·lelament a la secció diguem-ne competitiva –amb els artistes treballant als carrers Pere d'Urg i Comtes de Foix, tallats a la circulació durant tot el cap de setmana– el Comú ha organitzat una sèrie d'acitivitats paral·leles, amb un taller d'escultures de neu per a estudiants en què participaran una quarantena de nois i noies de l'andorrana de Segona ensenyança de santa Coloma i Encamp, així com una demostració a càrrec d'Eudald Alabau i, fora de concurs, l'escultura monumental que tallaran des del mateix divendres dos vells coneguts del certamen, Faust Campamà i Ángel Calvente.

Els professionals començaran a treballar el 23 de febrer amb blocs que fan 3 per 2 per 2 metres, mentre que els estudiants ho faran a partir de l'endemà amb blocs lleugerament menors, que fan 2 per 2 per 2 metres. Les escultures hauran d'estar acabades diumenge abans de les 14 hores, i els guanyadors es repartiran sengles premis de 500, 700 i 1.000 euros (els professionals) i de 100, 250 i 500 euros (els estudiants). El jurat estarà integrat per Campamà i Calvente, així com pel director de la Llotja, Jordi Plana. Es repartiran dos guardons més: una menció d'excel·lència a la millor escultura d'autor andorrà, i premi del públic, que podrà votar durant tot el cap de setmana.

El concurs d'escultures de neu del Pas ara ressuscitat es va deixar de convocar fa un lustre i després de dotze convocatòries per falta de matèria primera, la neu, que havia causat problemes les últimes edicions. El Comú el recupera com un atractiu turístic i com a activitat complementària al Quilòmetre Llançat que tindrà loc durant el cap de setmana a Grau Roig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT