PUBLICITAT

La llum de la solidaritat a la plaça la Germandat

  • Sota el nom de Vincles Solidaris, ahir es va celebrar la primera fira d'ONG d'Andorra per recaptar diners per ajudar al Pakistan
PEPA GALLEGO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Acte inaugural Josep Duró, en l'acte inaugural de la fira d'ONG. Foto: TONY LARA

"És un moment difícil". Així començava el discurs inaugural de la primera fira d'ONG titulada Vincles Solidaris Josep Duró, president de la Creu Roja i portaveu de la Plataforma de les ONG d'Andorra. Difícil, per la situació de crisi econòmica però també per les catàstrofes que estan succeint i que necessiten d'ajuda urgent. Amb aquest esperit es van reunir ahir a Sant Julià set organitzacions solidàries i altres que van participar com a col.laboradores, com l'associació de residents o el programa Xeridell, de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

Arracades, collars i polseres fetes artesanalment així com altres productes elaborats per joves i d'altres gastronòmics estaven a la venta ahir en diferents parades. L'objectiu era doble. Per una part, fer d'aquesta fira un aparador per donar a conèixer a la societat en quins projectes solidaris treballen les ONG del país i, per altra banda, recaptar diners per ser enviats a les zones que han patit les darreres catàstrofes naturals.

Per tot, ahir el sol que lluïa a la Plaça la Germandat de Sant Julià de Lòria, tenia una llum especial, el color de la solidaritat, i descobria unes parades plenes d'il.lusió. D'esperança i d'interès per donar a conèixer que des d'aquí i amb poc també es pot ajudar allà lluny i molt.

La iniciativa va sorgir del comú de Sant Julià, que va oferir a la Plataforma d'ONG la celebració d'aquest esdeveniment, els quals esperaven amb ànsia que algú els donés l'oportunitat d'una fira com aquesta. "Volem també desvincular-ho del Nadal,el voluntariat s'ha de fer la resta de l'any", va explicar la consellera de Social del comú lauredià, Beatriz Lozano, qui va assegurar que la intenció és que Vincles Solidaris tingui continuïtat l'any vinent. La fira també va comptar amb una exposició fotogràfica i vídeos dels diferents projectes en els què treballen les organitzacions als països més desafavorits, i també es van celebrar entrevistes en directe retransmeses en la mateixa plaça per donar informació de tota la feina que fan les associacions.

Per la tarda, actuacions de l'Alto Miño i d'un grup de capoeira van atraure una alta assistència de públic. Tant organitzadors com entitats que van participar van valorar positivament l'esdeveniment, sense saber encara els diners recaptats. La importància radica en la difusió de la tasca solidària, com un acte inèdit i que es preveu repetir. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT