PUBLICITAT

Andorra la Vella tancarà l'exercici 2013 amb menys endeutament

G. GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El Comú d'Andorra la Vella està a punt de tancar els comptes de l'exercici del 2013. De fet, el proper dijous 27 de febrer celebrarà el consell de passament de comptes. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer va explicar ahir a aquest rotatiu que «en principi ens mantenim en la línia dels últims anys d'anar eixugant deute». I va afegir que «tancarem amb menys deute que l'any passat. Amb la qual cosa el nostre límit d'endeutament també està percentualment més baix i per tant, el comú també té més capacitat d'endeutament si en un moment, per una raó d'urgència, fos necessari».

Si a l'últim tancament de comptes (el 2012) el deute del Comú d'Andorra la Vella s'elevava a 55 milions d'euros, Ferrer va estimar que «ara ens situem entre 53 i 52 milions perquè la xifra exacta encara no la tinc». No obstant això, la cònsol es va mostrar satisfeta de la gestió de l'equip comunal i va voler insistir en que «hem continuat eixugant deute tot i que hem fet alguna petita inversió com ara el nou edifici administratiu de tres milions d'euros, i continuant donant el mateix servei al ciutadà». Ferrer també va recordar que des del 2008 fins ara el Comú d'Andorra la Vella ha anat reduint deute. «En sis anys haurem eixugat prop de 10 milions d'euros» va assegurar.

Despesa de personal / Ferrer també va voler matisar que «una crítica que es fa als comuns és que més del 40% del pressupost es destina a despesa de personal, i si mirem aquesta partida en valor absolut també veurem que ha disminuït un 10% en aquests anys». Ferrer va justificar la despesa pel fet que «els serveis que presta el comú bàsicament els presten persones. Per tant, és lògic que quan redueixes el pressupost i no destines partides importants a la inversió, el nivell percentual de la despesa de personal pugi, no perquè s'incrementi sinó perquè es manté per continuar prestant els mateixos serveis» va argumentar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT