PUBLICITAT

Interior demana un informe jurídic sobre la directiva dels sindicats de la presó

  • Fius diu que de moment respectaran el pacte de silenci amb el ministre
L. F .M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) va celebrar dimecres a la nit una assemblea extraordinària per tractar sobre la situació del centre i informar als seus afiliats de la reunió amb el ministre d'Interior, Xavier Espot. El secretari general del SPA, Jordi Fius, va explicar que el tema que més es va tractar a les dues trobades va ser el de la nota informativa o reglament que obliga als sindicats de la presó a demanar permís a la direcció per poder-se reunir amb el ministre.

Segons Fius, Espot els va informar que ha demanat un informe jurídic sobre aquesta nota i que per tant, esperaran a tenir els resultats per saber que faran. De moment, «respectarem la nostra paraula de no fer declaracions», a l'espera de les conclusions que en surtin de l'informe, però també va afegir que «no esperarem eternament».

Per altra banda, Fius va explicar que de moment «només hem sol·licitat informació per saber si les coses s'estan fent bé», tant a la direcció del centre com al ministeri, pe`ro també a la secretaria de Funció Pública. A aquesta última li van demanar informació per saber «fins on hem de fer servir la Llei de Funció Pública i on comença la del cos de Penitenciaris». El secretari del SPA també va dir que «cap dels nostres afiliats ha realitzat una queixa contra la direcció» i que «de mal ambient n'hi ha a totes les empreses, va a èpoques». Pel que fa a les declaracions del director del centre penitenciari a RTVA, Fius va dir que «ell sabrà de què i perquè es justifica», ja que «nosaltres no hem fet cap queixa». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT