PUBLICITAT

Espot decideix que Jordi Moreno encapçali la direcció de la Policia

  • La cúpula tindrà ara quatre directors adjunts: a més de Barbolla i Lafoz s'afegeixen Torres i Lasne
  • El ministre assegura que malgrat hi haurà «retocs» les «línies estratègiques seran les mateixes»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espot anuncia el nou director, ahir al migdia a l'edifici administratiu. Foto: ÀLEX LARA

Quaranta-vuit hores ha tardat el Govern en trobar substitut a Joan Ramon Peralba, destituït arran de l'afer de les escoltes il·legals en el si del cos policial. Des d'ahir, el nou director de la Policia serà Jordi Moreno, fins ara cap de la Unitat de Fronteres i Estrangeria. El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va assegurar que aquest era el primer nom a la llista de possibles candidats. Moreno va acceptar la petició ahir, igual que també ho han fet Jordi Torres i Bruno Lasne, que passaran a ser directors adjunts.

Espot va destacar la «llarga experiència de Moreno» (fa gairebé 30 anys que integra el cos), i les seves «qualitats humanes», aspectes que el fan «idoni per a aquest càrrec». «No busqueu segones lectures a les meves decisions», va afegir, «són les persones amb més capacitat per ocupar la direcció».

Paral·lelament, el ministre no va voler lligar aquest procés de selecció amb el que es va dur a terme ara farà un any, el qual va finalitzar amb la decisió de posar a Peralba al càrrec. És a dir, no va voler informar si ja pensava en Moreno en el procés anterior, ni si aquest hauria denegat llavors encapçalar la Policia. Respecte a la diferència de terminis entre una decisió i altra (en el procés anterior es va tardar vuit mesos, en l'actual 48 hores), el ministre va parlar de «factors externs» i també «factors personals» que van fer allargar, llavors, el procés de selecció.

A més, Espot va assegurar que se sent igual d'identificat amb aquesta nova direcció que amb l'anterior, i més si es té en compte que la meitat en continua formant part.

CANVIS DIRECTIUS / El nomenament de Moreno implica una reconfiguració de l'actual cúpula de la Policia. Ara hi haurà quatre directors adjunts enlloc de tres. Els ja actuals Maribel Lafoz i Miquel Àngel Barbolla encapçalaran l'àrea Tècnica i la Unitat de Fronteres i Estrangeria; i l'àrea d'Administració i Recursos Humans, respectivament. Canvien d'àrea, ja que abans Lafoz dirigia la Policia Criminal i de Seguretat Pública, i Barbolla la de Proximitat Ciutadana. En el cas de Lafoz ha estat ella mateixa qui ho ha sol·licitat, va explicar Espot. I pel que fa a la nova àrea d'Administració i Recursos Humans, s'ha considerat necessària la seva creació perquè és una tasca «que ocupa molt de temps».

Els dos nous directors adjunts que completaran la cúpula seran Torres i Lasne. Torres serà cap de l'Àrea de Policia Criminal i Lasne encapçalarà l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.

Espot no va voler parlar de salaris tot i que sí que va reconèixer que Moreno no cobrarà el mateix que Peralba, ja que aquest gaudia d'un càrrec de relació especial.

Malgrat aquestes modificacions, i a més d'altres «retocs» per cobrir les places que els nous directors deixen vacants, Espot va assegurar que no hi haurà canvis i que «les línies estratègiques seguiran sent les mateixes», perquè «estan donant bons resultats».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT