PUBLICITAT

18a en supercombinada

  • Mireia Gutiérrez guanya en l'eslàlom el que es perd en el descens per millorar la 24a plaça de Vancouver
EL PERIÒDIC
SOCHI

Periodic
Mireia Gutiérrez, just en l'arribada de la cursa de descens, primera mànega de la supercombinada on ahir va assolir la 18a posició final Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF

Després d'una temporada que no anava per on ella volia, després de molts dubtes abans dels Jocs Olímpics amb curses sense acabar i resultats discrets, finalment ahir en la primera cita important per a Mireia Gutiérrez va arribar un bon resultat. L'andorrana va ser 18a en la supercombinada olímpica, una posició que millora l'aconseguida a Vancouver ara fa quatre anys, quan va ser 24a, i fins i tot la 19a que va assolir als Mundials de Val d'Isère de 2009.

«És un resultat correcte, és el meu millor resultat en supercombinada i entra dins de l'objectiu que havíem parlat d'acabar entre les 20 millors, però sempre tens més ambició d'acabar millor», va manifestar l'esquiadora de la FAE, que era conscient que la posició hagués pogut estar millor perquè en la primera mànega de descens va fallar: «En la primera mànega he comés una errada de línia bastant important, abans del pla, i perdo velocitat. Perdo la posició d'ou i amb això perds temps». En el descens del matí va ser 32a amb un crono de 1min 49,04s, a 6,36s del millor temps que havia estat llavors per a la nord-americana Julia Mancuso (1min 42,68s). L'andorrana, quan feia la seva baixada i amb encara algunes esquiadores per disputar el descens, marcava +1,17s en el primer parcial, +2,14s en el segon, +3.26 i després +4,42s. En la part alta va agafar una velocitat de 90.70km/h, i en la baixa 92.80km/h.

Ja en la segona mànega, en la seva especialitat de l'eslàlom, Gutiérrez va mostrar les seves armes. Va ser 15a de la mànega amb 53,26s. «L'eslàlom m'ha fet agafar confiança de cara a la prova del dia 21», va assegurar l'andorrana. «M'agrada la pista. Avui –per ahir– han tirat sal i suposo que ho tornaran a fer perquè s'esperen altes temperatures». En la suma final, va marcar 2min 42,30s, a 7,68s de l'or de l'alemanya Maria Hoefl-Riesch, que va estar acompanyada al podi per l'austríaca Nicole Hosp i la nord-americana Julia Mancuso.

EL SEU MILLOR RESULTAT EN SC / La 18a posició de l'andorrana és el seu millor resultat en aquesta especialitat en uns Jocs Olímpics després de la 24a posició de Vancouver 2010. A més, millora també els resultats obtinguts en els Campionats del Món, cites en les que va ser 19a a Val d'Isère al 2009, mentre que als Mundials de Garmisch-Partenkirchen de 2011 i Schladming de 2013 no va acabar la segona mànega.

Aquesta temporada, Gutiérrez havia disputat la supercombinada a Tignes amb una 4a posició en una cursa FIS, a Altenmarkt en Copa del Món on no va acabar la primera mànega, i a les Copes d'Europa d'Innerkrems on va ser 60a i Spital on va acabar 40a. «Ser 18a és el meu millor resultat, vaig ser 19a a uns Mundials i als passats Jocs vaig acabar més enllà de la 20, i aquí hagués esperat estar entre les 15. Però és correcte», va manifestar al respecte.

Mireia Gutiérrez tornarà a competir en els Jocs el pròxim 18 de febrer en el gegant femení, i encara haurà de donar-ho tot en l'eslàlom, la seva prova, el dia 21.

AVUI, ENTRENAMENTS / Avui la jonada olímpica continua però no per a la delegació andorrana. En esquí alpí la competició s'atura per als tricolors fins divendres, quan Kevin Esteve i Marc Oliveras disputin la supercombinada masculina. El mateix dia, en biatló Laura Soulié correrà els 15km individual en la que és a priori la seva millor prova. L'andorrana buscarà treure's l'espina de la cursa sprint del passat diumenge quan va ser 66a i va quedar fora de la cursa de persecució que se celebra avui sense ella.

Així mateix, ahir el surfista de neu Lluís Marín va viatjar a Sochi, on competirà el dilluns 17, tot i que amb molèsties a l'espatlla.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT