PUBLICITAT

ICV-EUiA demana explicacions a Espadaler pel trasllat dels mossos

  • Assegura que l'acord «afecta a la seguretat i treu llocs de treball»
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
La caserna dels Mossos d'Esquadra a la Seu Foto: EL PERIÒDIC

ICV-EUiA ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per tal que doni explicacions sobre la voluntat del departament de traslladar a la Regió Policial de Ponent, concretament a la ciutat de Lleida, la Sala de Comandament de la Regió Policial Pirineu Occidental, ubicada actualment a la caserna dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell. La formació ecosocialista assegura que aquest trasllat «afecta directament a la seguretat, treu llocs de treball en moments extremadament difícils i significa un pas més en el desmembrament del territori i en la pèrdua de la seva identitat territorial». ICV-EUiA també exigeix a Espadaler que detalli la privatització del servei de bombers que el Govern vol portar a terme a l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

La diputada d'ICV-EUiA, Sara Vilà, ha assegurat que el trasllat a Lleida de la Sala de Comandament de la Regió Policial Pirineu Occidental «afecta directament a la seguretat, treu llocs de treball en moments extremadament difícils i significa un pas més en el desmembrament del territori i en la pèrdua de la seva identitat territorial». La decisió d'Interior representa, a més, segons Vilà, «un altre pas en contra de la voluntat expressada pel Parlament i el propi Govern que propugna una organització territorial basada en les vegueries». «Mesures com aquestes ens fan retornar als anys vuitanta, quan la gent dels Pirineus, per una simple gestió, estaven obligats a anar, amb sort, a Lleida», ha afegit la diputada ecosocialista.

Aeroport d'Alguaire / Altrament, ICV-EUiA ha presentat una bateria de preguntes a Interior sobre la decisió del departament de privatitzar el servei de bombers a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. La formació ecosocialista qüestiona que el cost de les privatitzacions sigui inferior al cost que suposa un servei públic, així com la qualitat de la formació que té el personal privat de l'empresa en comparació al cos de bombers de la Generalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT