Inici discret en descens

• Esteve es queda a dos llocs del Top30 mentre que Oliveras, en el seu debut olímpic, acaba 40è
SOCHI

L'esuiador andorrà Kevin Esteve, ahir durant el descens dels Jocs Olímpics de Sochi en la que va ser la primera jornada de competició en esquí alpí.A la galeria, Mireia Gutiérrez en l'entrenament oficial de descens, abans de disputar avui la supercombinada; i també a la galeria, Marc Oliveras en arribar a la meta de la cursa de descens celebrada ahir Foto: EFE / KARL-JOSEF HILDENBRAND // Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND // Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

La primera jornada dels Jocs Olímpics amb presència andorrana en competició es va saldar amb una discreta actuació de Kevin Esteve i Marc Oliveras en la prova de descens. Ni dolenta ni molt positiva va ser l'actuació dels dos esquiadors, que van ser 32è i 40è, respectivament. La prova va ser per a l'austríac Matthias Mayer. La sorpresa la van donar absències en el podi com les del noruec Aksel Lund Svindal (4t) i el nord-americà Bode Miller (8è).

«He fet alguna bona part, però em sobra un segon», va manifestar ahir Esteve. «En tot cas penso que em vindrà molt bé de cara a la supercombinada. Estic bastant confiat pel que queda». No eren males sensacions les que deixaven els corredors, però sí un regust que sempre hi ha quan els esportistes són conscients que poden aportar més: «Crec que ha estat una cursa normal, correcta, sense ser bona. Les condicions eren difícils perquè només havia fet un entrenament. No em notava bé del tot. Em sap greu perquè». Esteve, però, va destacar que les molèsties que havia tingut al genoll i que l'havien fet descansar per precaució dissabte en l'entrenament oficial, no eren cap excusa: «El genoll ha respost bé, tinc un cop a l'os però és menys del que semblava al principi».

ESTEVE, 133,90KM / Esteve va marcar un temps de 2min 10,80s a 4,57s segons del guanyador, l'austríac Matthias Mayer, amb 2min 06,23s. En el primer parcial, l'andorrà era 31è amb 0,53 segons de retard, que després en el segon parcial augmentava a 1,87 en la 32a posició. La seva velocitat just després era de 112,90km/h (la 28a més ràpida), per passar el tercer parcial amb un retard de 3,18s (31è), el quart parcial a 4,11s (31è), i el següent punt de velocitat a 133,90km/h. Al final, Esteve va arribar a meta amb un retard de 4,57 segons.

Per la seva part, Oliveras va marcar un crono de 2min 12,76s, a 6,53 de Mayer. L'andorrà va començar sent 33è en el primer parcial amb 0,72 de retard, 35è en el segon parcial amb 2,01 de retard, agafant una velocitat de 107,20km/h. En el tercer punt de control era 35è amb 4,49, i mantenia la plaça en el quart parcial amb 5,9. La velocitat era de 131.70km/h. Al final va acabar 35è, però en el transcurs de la cursa, després d'arribar dorsals que tenia per darrera va ser en la classificació definitiva 40è a 6,53 del vencedor.

GUTIÉRREZ, AVUI EN SUPERCOMBINADA / Ahir es va celebrar l'últim entrenament de descens femení, amb Mireia Gutiérrez, que va ser 24a amb 1min 47,23s, a 5,87s del millor registre, el de l'austríaca Nicole Hosp. Gutiérrez disputa avui la supercombinada. A les 8.00h (hora andorrana) el descens, i a les 11.00h l'eslàlom.