PUBLICITAT

Andorra sorprèn els congressistes per l'acollida i la qualitat del país

  • El certamen convoca 1.500 participants entre congressistes i expositors, i rep 3.000 visitants
  • Les nacionalitats amb més representació són l'espanyola, la francesa i la japonesa
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Alcobé es dirigeix a la tarima per cloure el Congrés, ahir Foto: TONY LARA

El ministre d'Economia i Territori i president del 14è Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal, Jordi Alcobé, i el president de l'Associació Mundial de la Carretera (AIPCR), Oscar de Buen, van fer balanç de la convocatòria que Andorra va acollir des de dimarts passat fins a ahir divendres. Després d'agrair la implicació «de molts departaments de l'Administració i de fora», dels cossos de seguretat, del vicepresident del Congrés, David Palmitjavila, i del conseller major d'Andorra la Vella, Eron Estany, Alcobé va concloure que «aquest és el congrés més gran que ha acollit mai el nostre país i per això també era un repte que hem superat amb èxit». El ministre d'Economia i Territori tambe va agrair a l'AIPCR la confiança dipositada a Andorra per organitzar l'esdeveniment i va argumentar que aquest «ha tingut un impacte econòmic molt important i és la prova que demostra que Andorra pot organitzar congressos i esdeveniments de primer nivell amb una forta afluència de visitants i de participació».

De Buen va corroborar les afirmacions del ministre en quant a l'organització del Congrés que va qualificar «de gran èxit» i va assegurar que les «expectatives de l'AIPCR s'han assolit amb escreix». El president de l'AIPCR va argumentar que «l'organització ha contribuït a generar un ambient favorable de treball per a l'intercanvi de coneixements, i a crear un fòrum de contactes i relacions entre una audiència que comparteix els mateixos problemes en diferents regions del món». I va agrair «l'hospitalitat i l'obertura de l'organització als visitants i congressistes». De Buen va afegir que «Andorra ens ha sorprès gratament per l'acollida, la seva gent, la gastronomia i les pistes d'esquí».

Les dades / En quant a les xifres finals del balanç, David Palmitjavila va presentar-les anunciant que «aquest ha estat un congrés de rècords». I va argumentar que era així «per la dimensió amb més de 180 ponències i 1.500 participants, entre congressistes i expositors, i també per la dimensió de l'espai d'exposició amb 65 estands que representaven 120 marques». A més, Palmitjavila va afegir que «s'han acreditat 48 periodistes de premsa especialitzada de set països» i va destacar que entre els també 48 països participants «els que hi han tingut més representació han estat Espanya, Andorra, França i el Japó». El vicepresident del Congrés va precisar que la delegació del país del sol naixent comptava amb una vuitantena de persones. En quant als visitants, també va precisar que «els expositors han convidat moltes persones i l'espai d'exposició ha rebut 3.000 visitants».

Retorn econòmic / Tot i que «el retorn econòmic encara no està quantificat» va explicar Alcobé, «farem una sèrie d'enquestes prop de les empreses expositores per saber exactament quanta gent de fora ha vingut». I va afegir que «l'impacte de 1.500 persones amb un perfil important i a més, entre setmana, ha de ser positiu». Alcobé es va mostrar molt satisfet per haver recuperat el 80% de la inversió inicial de prop d'1,8 milions d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT