PUBLICITAT

Andorra aspira a mostrar-se al món durant els Jocs de Sochi

  • La cerimònia d'inauguració dóna el tret de sortida amb Lluís Marín i Laura Soulié com les grans il·lusions
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La delegació andorrana, amb la banderera Mireia Gutierrez al capdavant, ahir durant la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics. A la galeria, un detall de l'acte de l'època soviètica. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Tan fàcil i tan difícil com mostrar-se al món. Aquest és l'objectiu de la delegació andorrana als Jocs Olímpics de Sochi 2014, que es presenta amb sis esportistes, dels quals dos han demostrat que tenen possibilitats de ser entre els millors, com el surfista de neu Lluís Marín, i la biatleta Laura Soulié. Els resultats de la temporada són el seu aval, tot i que mai es pot descartar ningú en esquí alpí, on la lluita sempre es decideix per la mínima diferència.

Ahir es va celebrar la cerimònia d'inauguració on es van veure les excel·lències d'aquest immens país que és Rússia, des de la seva època tsarista, la revolució industrial, o el pas pel món soviètic, la cursa per la conquesta de l'espai i els valls, la literatura, el cine d'Eisenstein, l'Hermitage. No cabien en dues hores tanta història i tanta grandesa. Al final, però, com sempre, la bandera olímpica en l'aire, la flama, els himnes i Andorra per allà, encapçalada per una Mimi Gutiérrez que somreia amb una enorme satisfacció, mentre Kevin Esteve la seguia al darrera mirant al voltant com ho feia Marc Oliveras. Per contra, a la seu del biatló, Laura Soulié descansava per decisió pròpia perquè encadenarà curses cada dos dies i comença el seu periple demà amb els 7,5km sprint. 16 dies de Jocs esperen a tots.

ENTRENAMENTS AL MATÍ / L'activitat esportiva, però, va viure ahir una segona jornada d'entrenaments de descens tant per a Oliveras i Esteve com per a Gutiérrez, que serà a la supercombinada i ha de passar per la velocitat. Dijous, Esteve va acabar 41è amb 2min 12,68s (+4.93 segons), i Marc Oliveras 44è amb 2min 13,61s (+5.86). En dones, Gutiérrez va ser 49a amb 1min 51,10s (+9.37). Ahir divendres, en homes Marc Oliveras va finalitzar 51è amb 2min 14,26s (+7.75), però Esteve no va acabar. En dones, Gutiérrez va marcar 1min 48,76s en la 48a posició (+6.06). Avui hi ha més entrenaments oficials. Resten tres setmanes de ritme frenètic i, sobretot, il·lusió per veure si els andorrans s'hi mostren.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT