Toc d'atenció tot i la treballada victòria davant del Melilla

• Després de la Copa, el River MoraBanc venç però amb avís del tècnic: «És un partit per aprendre»
R. M. S.

Green es queixa d'un cop a la cara, ahir al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Sap patir el River MoraBanc. Sap concentrar-se i reaccionar quan tot es posa en contra. Sap guanyar. Ahir va treballar en tots els aspectes per derrotar un Melilla que el va posar contra les cordes a partir del descans. Nova victòria, la 15a, i seguir sumant per buscar l'ascens, però amb un ai en l'ambient en forma d'anàlisi del tècnic Joan Peñarroya: «És un partit per aprendre. No el podem repetir».

No li van agradar a l'entrenador les formes, que el seu equip jugués amb el marcador quan semblava tenir-ho coll avall... En el camí per trobar el seu estil, aquell de buscar la defensa intensa i l'atac ràpid i dur, el BCA es va trobar d'inici amb un Melilla que no fallava en atac, mentre que els andorrans, tous, vivien de Trias i d'un Éric Sánchez que, novament, va agafar les regnes del base pur que és. Amb la igualtat inicial, intercanvi per ser més exactes, els espanyols van rebre una falta en atac de Wright, que tornava ahir al Poliesportiu, i una antiesportiva. Quan semblava que seria el moment (6-8) de donar el cop d'efecte, el Melilla es mantenia impertèrrit amb dos triples seguits que el mantenien davant (13-14). Però l'essència dels locals va arribar amb aquell joc de buscar el perímetre amb els bombarders, i el que va iniciar Éric Sánchez des dels 6,75 ho va continuar Pablo Sánchez amb un 2+1, Trias després amb un contratac i Green amb un triple de finta, torno, provo, i cap a dins (24-17). El final del primer quart va arribar amb un parcial final de 13-5, amb 26-19 en el marcador.

Precisament Green va enviar un obús des de la distància per començar el segon quart (29-19), i Zengotita s'hi apuntava després que els àrbitres xiulessin una nova falta en atac als visitants (32-19). Però el Melilla no marxava ja cap a casa, i Manzano sumava de tres per avisar, fins que una altra cistella dels d'Alejandro Alcoba (32-24) obligava Peñarroya a demanar temps. Navarro va respondre amb qualitat entrant a cistella, i Trias seguia el seu ritme anotador, ahir més pausat, però fidel. Amb 38-24, Melilla perdia el ritme, i més quan Green, sempre buscant la sortida a la línia exterior, disparava amb encert calculat (41-27).

Amb 14 per sobre, tot semblava més fàcil, però ja avisa Peñarroya que, de confiança, no ha d'haver-ne, i així a la mitja part van anar 5 per sobre (44-39). Res no hi havia fet.

Dit i fet. Melilla va entrar en el partit en la represa, i amb contundència, tanta que en un tres i nores manaven 46-47 gràcies a un triple de Pino. El River MoraBanc, per contra, remava a contracorrent amb Green fent de capità de galera (6 punts consecutius), amb el Melilla ferint en atac i en defensa tancant files. Però en això del bàsquet el punt psicològic mana, i una esmaixada a temps, braç totpoderós de Trias, pot fer tornar la intensitat a un equip que semblava bloquejat (60-55). El tercer quart va acabar amb la història per definir (66-65), i l'últim parcial hauria de sentenciar. Aquí el BCA va agrair el relleu de Fernández agafant el timó en atac, i en l'intercanvi de cistelles, els andorrans van tenir la pausa i el control, tot i donar la sensació que s'ha d'estar a totes.