PUBLICITAT

Els pagesos es formaran en agricultura ecològica

  • Creix l'interès per fer un ús més responsable dels cultius i del bestiar
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

L'Associació de Pagesos i Ramaders ha organitzat, amb la col·laboració de Banca Privada d'Andorra, una formació sobre agricultura ecològica destinada als seus associats i a altres persones relacionades amb el món agrari. L'objectiu és promoure una gestió de les explotacions agràries el màxim de respectuosa amb el medi ambient i les persones.

El curs, anomenat Fonaments i tècniques de l'agricultura ecològica i la gestió sostenible de la producció agrícola i ramadera al Principat d'Andorra, serà impartit per personal expert de la Fundació Emys, una institució d'interès general ubicada a Girona que es dedica a l'estudi, la conservació i la divulgació del patrimoni natural.

La formació, que tindrà una durada de 32 hores distribuïdes en quatre dissabtes dels mesos de febrer i maig, s'inicia aquest proper dissabte dia 8 i combina les sessions teòriques amb la pràctica per abastar els diferents àmbits d'actuació i donar una visió general de la gestió ecològica. Es tractaran aspectes com la planificació i mecanització de cultius ecològics, la certificació i comercialització de productes, o la prevenció terapèutica de plagues en producció ecològica.

L'interès despertat per aquesta formació és un «indicatiu de la preocupació del sector per adaptar-se al context actual i revaloritzar-se, tot vetllant per la qualitat dels cultius, del bestiar i dels productes que se'n deriven de l'ús responsable de les terres andorranes», va manifestar l'associació ahir través d'un comunicat. Per aquest motiu, l'entitat té la voluntat de continuar encetant accions que promoguin la seva professionalització i millora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT