PUBLICITAT

La FAM confia en un podi de Dusautoir en els Europeus

  • Divendres 14 serà la Vertical a Arinsal, dissabte 15 l'Open obert a tothom, i el 16 la Individual
R. M. S.
ORDINO

Periodic
Dusautoir és la gran aposta andorrana per als Campionats d'Europa Foto: ISMF

Sophie Dusautoir és la gran esperança andorrana per als Campionats d'Europa d'esquí de muntanya que Arinsal i Arcalís (la Font Blanca) acolliran el cap de setmana del 14, 15 i 16 de febrer. L'andorrana, amb cinquenes posicions i podis en la present Copa del Món, lluitarà entre les millors, i així es reafirmen des de la Federació de Muntanyisme (FAM): «Fer podi és possible. No és tan evident però esperem que sí, i si no, almenys entre les cinc primeres». Paraula del director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari.

Les il·lusions estan posades en la veterana corredora (42 anys), tot i que Ferrari va recordar ahir durant la presentació de la competició a Ordino que les competicions cada dia són diferents «i un mal dia pot arribar». En tot cas, es pensa en Dusautoir sí o sí per plantar cara, com ho ha fet fins ara i com s'espera que repeteixi avui a la prova sprint de la Copa del Món de Pitturina, als Dolomites, i demà a la Individual. Allà hi serà també Inka Bellés, on s'espera que es mantingui entre les sis o set primeres espoir, i que això mateix ho assoleixi als Europeus de la Font Blanca, segons va manifestar ahir Ferrari.

EL LLISTAT COMPLET D'ANDORRANS / La FAM hi participarà en aquests Europeus amb un nodrit equip. En dones, Dusautoir i Inka Bellés, mentre que en homes hi seran Ludovic Albós, Jordi Solé, Xavier Areny, Ferran Vila i David Albós (aquest només a la Vertical). Entre els joves, tres júniors (Jaume Planella, Aleix Torres i Eouan Prieto) i dos cadets (David Pérez i Sergi Casavella). Ferrari va destacar ahir que l'equip masculí sènior «no pot lluitar contra els capdavanters, però sí podem aspirar a tenir algú entre els 30 millors», mentre que respecte als joves va parlar de sumar «experiència», però «ser-hi i competir bé».

40 EUROS PER L'OPEN DE DISSABTE / La cursa Open per parelles del dissabte, oberta a corredors que hi vulguin participar del nivell que sigui, tindrà un cost de 40 euros per corredor en la categoria sènior, i de 30 euros per als júniors i cadets. Les inscripcions es poden fer fins el dia 10.

PRESSUPOST DE 90.000 EUROS / Aquests Europeus tindran un cost de 90.000 euros, dels quals «el 40%» són a càrrec públic, mentre que la resta és «per privats i inscripcions», segons va detallar Pere Iscla.

ELS HORARIS / Dijous 13, a partir de les 17.30h se celebrarà la cerimònia d'inauguració a Ordino, mentre que la primera prova de divendres, la Vertical Race, tindrà sortides des de les 9.30h fins les 11.10h, començant per les categories cadets i júniors i els últims els sèniors. La cursa Open de dissabte viurà les sortides des de les 8.00h fins les 9.00h, mentre que la Individual de diumenge, serà a partir de les 9.30h en grups per categories.

KILIAN JORNET, INSCRIT / Un dels atractius de la competició serà el campió del món, Kilian Jornet. El ceretà és inscrit i se l'espera a la Font Blanca. En tot cas, aquest cap de setmana hi ha la Copa del Món de Pitturina, i hi poden haver des de baixes a altes, ja que per exemple els equips francesos o suïssos encara no han formalitzat les inscripcions.

LA INDIVIDUAL: LA VOLTA A ARCALÍS / Si bé la Vertical d'Arinsal es podrà seguir en directe pel telecadira que acaba al costat del bar Igloo, la Individual de diumenge tant la sortida (edifici Hortell) com l'arribada (Planells) estaran oberts als no esquiadors, mentre que la resta del recorregut, com que dóna la volta a tota l'estació d'Arcalís, es podrà veure in situ.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT