PUBLICITAT

Primer la lliga... i ara el Mundial

  • Dos andorrans guanyen el Campionat internacional de conductors de llevaneus H Els deu finalistes superen diverses proves mecàniques sobre el funcionament de les màquines així com proves tècniques d'habilitat
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un dels participants al campionat, ahir a Grau Roig. Foto: ÀLEX LARA

Els dos conductors andorrans que van prendre part ahir al concurs internacional de conductors de llevaneus van quedar en primera i segona posició. Bertran Lestang amb 800 punts i Jonathan Díaz amb 775 punts, van ser els dos primers classificats, seguits del francès Pierre Theninge amb 755 punts. Els deu finalistes van haver de passar una prova mecànica sobre el funcionament de les màquines i diverses proves tècniques d'habilitat.

La competició es va realitzar al Circuit de Grandvalira, en el marc del Congrés de Viabilitat Hivernal que té lloc fins demà a Andorra. En total van ser deu conductors de diversos països els que van demostrar la seva rapidesa i habilitat a l'hora de superar diverses proves. Entre ells, dos andorrans, Bertran Lestang i Jonathan Díaz, conductors del COEX, que van aconseguir pujar al podi en primera i segona posició.

Tot i el vent i el fred del Port d'Envalira, un nombrós públic es va apropar a donar suport als conductors dels diferents països. Entre les proves que van haver de realitzar hi havia un eslàlom endavant i un altre enrere, unes piràmides de diverses peces que havien de tirar o uns bidons que s'havien de transportar fins a unes marques.

Una de les principals dificultats, que va apuntar el guanyador, Bertran Lestang, va ser la presència del gel al circuit que feia patinar les màquines. Tot i aquest detall, es va mostrar molt content amb la victòria i l'ha va dedicar a tots els companys del COEX.

També el gel va ser un dels factors que va destacar el segon classificat, Jonathan Díaz, així com el fet que no es veiessin les rampes o els cons des de la màquina. Com va manifestar, que hagin guanyat dos andorrans vol dir «que ho hem fet millor que els altres» i que «Andorra és un país de neu i ara ho hem demostrat».

Per últim, el tercer classificat, Pierre Theninge, es va declarar molt content i va subratllar la «bona organització» del campionat. D'aquí a quatre anys, va recordar, els andorrans hauran de revalidar el títol.

Val a dir que Díaz i Lestang van haver de guanyar una lliga andorrana abans de poder participar a aquest mundial de llevaneus. Va ser el passat setembre, i al mateix escenari, que van guanyar les proves eliminatòries davant d'altres conductors nacionals.

Autoritats i organitzadors es van mostrar molt satisfets de la doble victòria andorrana, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT