PUBLICITAT

Bartumeu i Ferrer participen als actes per la Diada de Catalunya

  • El cap de Govern es desplaçarà a Tremp i Ferrer, fins a Sant Boi
  • Durant la jornada, hi haurà ofrenes a Casanova i Moragues
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Govern va informar ahir que el cap de l'Executiu, Jaume Bartumeu, participarà avui a Tremp a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Bartumeu es desplaçarà a aquesta localitat convidat pel delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit.

El cap de Govern serà rebut a les 12 del migdia per les autoritats municipals a la seu de l'ajuntament, on també signarà al llibre d'honor i farà una intervenció davant del consistori municipal.

Al mateix temps, la cònsol major d'Andorra la vella, Rosa Fer- rer, serà present avui en l'ofrena floral davant la tomba que Rafael Casanova té en la ciutat on va morir, Sant Boi de Llobregat. Ferrer està convidada per l'alcalde d'aquesta ciutat, Jaume Bosch, a assistir als actes oficials que realitza la corporació santboiana amb motiu de la celebració de l'Onze de Setembre.

Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi de Llobregat, va ser present a Andorra la Vella durant la Festa Major passada convidat pel Comú de la capital, a part que ja hi ha establerts uns forts lligams de relació entre les dues poblacions. Ferrer assistirà per segona vegada als actes de l'Onze de Setembre de l'ofrena floral institucional que es realitza a la tomba de Rafael Casanova.

DIADA NACIONAL A
Catalunya, la Diada Nacional de l'11 de setembre commemora la caiguda de Barcelona davant de l'exèrcit de Felip V i la pèrdua de les llibertats nacionals catalanes que comportà mitjançant els Decrets de Nova Planta i la repressió política. Durant aquest dia, les entitats i partits polítics fan tradicionalment ofrenes florals als monuments de Rafael Casanova i Josep Moragues, mentre que moltes persones presenten ofrenes al Fossar de les Moreres, on van ser enterrats molts defensors durant el setge.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT