PUBLICITAT

Grandvalira compleix els terminis amb un Tres Estrelles

  • El Grandride es disputarà el 15 i 16 de febrer amb els andorrans Dani Fornell i Àlex Antor
R. M. S.
ENCAMP

Periodic
Bruno Compagnet, al centre de la imatge, serà el director de la cursa Foto: GRANDVALIRA

La prova de foc per conèixer l'evolució i rendiment de Grandvalira amb el freeride serà el Grandride que organitza l'estació andorrana dins del Freeride World Qualifier. La cita, de Tres Estrelles, serà el cap de setmana del 15 i 16 de febrer amb el Pic Alt del Cubil com a escenari en un indret que, en principi, sembla més que idoni per aquest tipus de proves. D'entre els 89 riders inscrits (només 14 dones), hi haurà cinc wild cards, dos de les quals són per a dos andorrans: Àlex Antor i Dani Fornell, que «tot i ser rider de Vallnord», segons va dir ahir Juan José Gardella, responsable d'esdeveniments de Grandvalira, també hi serà ja que és el millor especialista andorrà.

11 països –entre ells Austria, Nova Zelanda, Rússia, França o Argentina– estan confirmats per a aquesta cita de Tres Estrelles que pretén ser un pas més de cara a poder acollir competicions de més alt renom. «Hem d'anar pas a pas», va manifestar Gardella, que va exposar l'evolució de l'estació amb el freeride, començant fent les prospeccions en la zona del Cubil al 2012, fins obtenir el passat mes d'octubre el certificat que situa l'escola de Grandvalira dins del Freeride World Tour Club.

L'ESSÈNCIA DEL FREERIDE / Joaquin Vera, que participarà amb una wild card a aquesta fita, va explicar ahir l'essència del freeride: «No és només baixar, sinó que pugen al cim caminant i tenim un temps per fer-ho. Si no som a la sortida a temps, estem desqualificats». De fet, una vegada la hora i mitja que es calcula de pujada a peu, la baixada es preveu entre 40s i 50s. El Grandride és tan exigent que premiarà, segons Vera, «l'esquiador total», perquè inclou una zona tècnica, una de vols, altra de pedres i escollir la bona línia. Seran 538m de desnivell.

DATES I HORARIS / El divendres 14 serà el dia de la rebuda dels participants i una festa d'inauguració. Dissabte 15 serà la competició de semifinals a partir de les 10.15h. Ja el diumenge 16, les finals començaran a les 10.00h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT