PUBLICITAT

El braç estarà limitat

  • Marín s'haurà d'acostumar a competir amb l'extremitat semibloquejada i dolor si decideix anar a Sochi
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El calendari dels andorrans per als JJOO d'hivern de Sochi 2014. A la galeria, Marín es toca l'espatlla dreta lesionada (la contrària a la de la lesió actual), l'any passat en un acte a MoraBanc INFOGRAFIA: JOSEP CAPELL / FOTO: TONY LARA

Val Thorens decidirà si Lluís Marín va o no als Jocs Olímpics d'hivern de Sochi. El surfista de neu andorrà es troba a aquesta estació francesa realitzant una mena d'estada fins divendres i ahir va tenir el primer contacte amb la neu des que es va lesionar l'espatlla esquerra en l'entrenament de la primera Copa del Món de Vallnord, el 9 de gener passat. L'objectiu és treballar en sessions de matí i tarda per avaluar d'aquí a dos dies si està apte o no per anar als Jocs però si va, estarà limitat segur.

La prova d'snowboardercross està datada per al dia 17. Gairebé dues setmanes per endavant, però malgrat tot el director tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Carles Visa, va admetre que la seva presència a Sochi és una incògnita: «Som optimistes perquè el metge ho és però no podem confirmar res. El que està clar és que si va, no estarà al 100%» Una frase que va corroborar el seu entrenador, Pere Goicoechea: «De físic està bé però el braç el té molt limitat. Després del primer contacte amb la neu hem vist que s'haurà d'acostumar a surfejar amb dolor i l'extremitat bloquejada».

SER A SOCHI JA ÉS IL·LUSIONANT / Visa deixa clar que la situació «no és ideal» per aspirar a fer història però va fer èmfasi en què «sempre és il·lusionant per al país» tenir-lo en una cita del calibre d'uns Jocs i per això demana en públic «que tots estem al seu costat». Qualitat en té, ja que s'ha guanyat la plaça olímpica per estar en el top-40 mundial entre l'estiu del 2012 i el gener d'aquest any, fent algun resultat daurat per la història de l'esport andorrà com el famós podi de Valmalenco en Copa del Món i algun cinquè lloc, també a l'abast de molt pocs.

Però repetir una fita com aquelles es presenta més que difícil a Sochi perquè Marín no pot surfejar amb total llibertat de moviments ni tampoc ha viscut una temporada fàcil. Fa quatre anys va disputar quinze proves entre Copa del Món, Copa d'Europa o Campionats Nacionals per abans d'anar als Jocs de Vancouver. Aquest any s'ha centrat únicament en el circuit mundialista i tan sols ha pogut fer Montafon –cinquè– i Lake Louis –25è amb caiguda–, perdent-se les dues de Vallnord i una de Veysonnaz. «És evident que el calendari ja era curt, però si a sobre s'ha perdut tres proves, s'ha vist més perjudicat. Sabem que entre això i la lesió ha perdut temps, preparació i ritme», va valorar Visa.

SESSIONS DE MATÍ I TARDA / Marín està fent un intensiu per intentar arribar, i en les millors condicions possibles, a la gran cita de la temporada. A Val Thorens no respira des de primera hora del matí fins passades les cinc de la tarda. Al matí sempre toca pista. Ahir, en el primer contacte amb la neu, va fer com set o vuit baixades, amb suavitat. Cada dia que passi intentarà forçar més. Després toca dinar i a la tarda sessió de físic, recuperació, molts estiraments, una dutxa i a les 18.30 hores ha d'estar sopant per anar a descansar d'hora.

Divendres entrenarà al matí i tornarà a Andorra, des d'on surt dilluns cap a Sochi, si és que va.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT