PUBLICITAT

Reunió a Presidència

 
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY
Periodic
La reunió a la tercera planta de l’edifici del Govern entre Martí, Forné, Bartumeu, Pintat i Ribas, ahir. Foto: SFG/ÀLEX LARA  / TONY LARA

Ahir al matí el cap de Govern, Antoni Martí, es va reunir amb els antics caps de Govern d’Andorra: Òscar Ribas, Marc Forné, Albert Pintat i Jaume Bartumeu per conèixer la seva opinió sobre qüestions d’actualitat i en concret, sobre el proper mandat de negociació amb la Unió Europea (UE) segons va informar el Goven en un comunicat. Martí va convocar la trobada per aprofitar l’experiència dels que l’havien precedit i que van haver d’afrontar situacions complexes com l’actual. El cap de Govern va considerar que «és una qüestió de respecte institucional mantenir els seus predecessors al corrent dels afers més destacables de l’agenda política». El mateix comunicat precisava que la trobada tindrà continuïtat el proper juny.
Els ex-caps de Govern van apreciar la trobada que van qualificar de «distesa i amical», però l’actual parlamentari, Jaume Bartumeu, va puntualitzar que «ens ha explicat diverses qüestions que uns seguim més que els altres», deixant clar el seu rol d’oposició a la majoria parlamentària que dóna suport a Martí. No obstant això, Bartumeu va demostrar una actitud dialogant en quant va afegir que «el cap de Govern ens han demanat la nostra opinió i li hem donada». El president del grup mixt al Consell General, va concloure que l’apropament a l’UE «és una política que sempre he defensat». Cosa amb la que va coincidir amb Òscar Ribas que va dir que «fa 30 anys que defenso la negociació amb l’UE» i va recordar que «la primera carta que vaig enviar a la Comissió Europea va ser el 1983». Ribas va desitjar «poder veure el final de la negociació des d’aquí, però potser l’hauré de veure des del cel». I va defensar «l’ànim de col·laboració, sense cap a priori, ni polític ni electoralista, que ha presidit la reunió». Però, va matisar que «hem donat la nostra opinió com qualsevol ciutadà perquè la responsabilitat de prendre decisions ja no és nostra». En el mateix sentit es va expressar Albert Pintat que va considerar que «el cap de Govern ens ha convocat per demanar-nos el nostre parer i li estem agraïts i l’hi hem donat». Amb tot, va matisar que «ell pot tenir en compte la nostre opinió com cregui convenient». Pintat també va insistir en que «estem al costat del cap de Govern per ajudar i col·laborar perquè des del 2009 el món ha canviat molt»referint-se a la crisi que «els que som petits si ens espavilem en podem sortir reforçats» va argumentar. I va concloure que l’associació a l’UE «va ser la preocupació del meu mandat, considero que no hi ha un altre camí».
Per últim, Marc Forné va declarar a l’ANA, que «a l’hora d’iniciar la negociació, Andorra no es pot permetre la lliure circulació i establiment de persones i que ho podem defensar amb el cap ben alt». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT