PUBLICITAT

Fitxar és una exigència

  • El club té fronts oberts però tots bloquejats, mentre Peñarroya insisteix: «Necessitem estar més tranquils»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya, a la banqueta amb el delegat Bermudo, just abans de la passada final Foto: TONY LARA

La Copa Príncep està al sarró però ja és història. La temporada de bàsquet transcorre tan ràpidament que aquesta setmana la gran final del passat divendres sembla de l'època prehistòrica, i ara el que interessa és la lliga regular. Divendres hi ha partit contra el Melilla, resten nou jornades per assolir el gran objectiu de la temporada i el perill de lesió d'alguns dels homes orquestra és el que més maldecaps dóna ara mateix al director general del BC River Andorra MoraBanc, Francesc Solana, vigilat de prop pel tècnic Joan Peñarroya, que demana un base. «No seria una situació ideal si no fitxem», va assegurar. «Necessitem estar més tranquils», va insistir. La direcció tècnica, per la seva part, hi treballa: hi ha fronts oberts, però de moment, tots bloquejats i sense que ningú mogui més fitxes.

Cos tècnic i jugadors van tornar ahir a la feina després d'un cap de setmana de celebració del títol de la Copa –«per les informacions que tinc, ho han celebrat bé», va dir el tècnic en to de broma– i ho va fer intentant mostrar que els peus continuen a terra i que encara no s'ha fet res. El gran objectiu de la temporada és l'ascens a l'ACB, així que s'ha de programar el que vindrà, i això seran nou partits com nou finals, tot i que Peñarroya considera que l'equip no s'ho pot plantejar així «perquè se'ns podria fer molt llarg». En tot cas, clama per un base que pugui servir per evitar problemes, tot assegurant que el club no fitxarà «per fitxar», sinó per sumar.

«No és una situació ideal si no fitxem. David Navarro està fent una gran feina, però no és la seva posició», va manifestar el tècnic destacant també l'aportació d'Éric Sánchez, que en la final copera va mostrar la seva millor cara de la temporada: «Éric va fer un partit enorme, però que jugués millor o pitjor no treu que necessitem cobrir la baixa de Thomas (Schreiner)». Per al tècnic manresà, «tothom parla que som una gran plantilla, que ho som, però estem una mica coixos». «Necessitem estar més tranquils, hi va afegir ahir en roda de premsa.

FRONTS OBERTS / La direcció tècnica, encapçalada per Solana sota el criteri esportiu de Peñarroya, continua treballant per incorporar un base, però la situació està en el típic moment d'esperar a veure qui canvia d'opinió, qui cedeix. És la calma tensa prèvia a arribar a un acord. El club ha fet la seva oferta a diversos jugadors, i aquests han contraatacat, però l'entitat andorrana es considera en posició dominant en l'estira i arronsa, com a equip gran que busca jugadors que ara tenen dificultats per tenir minuts. ‘Fins aquí arribo, si ho vols bé, i si no, també'. I a esperar.

NOU JORNADES / Peñarroya va destacar ahir que la peculiaritat dels nou partits que resten de la fase regular és que en molts d'ells hi haurà enfrontaments directes contra rivals que busquen ser a la part alta. Sense anar massa lluny, en dues setmanes el River MoraBanc visita el Quesos Cerrato Palencia, i no serà per ganes dels palentins després de la derrota copera... En tot cas, Peñarroya intenta transmetre al seu equip una mentalitat clara de continuar jornada a jornada: «El partit de divendres vinent (contra el Melilla, a les 21.00 hores al Poliesportiu), és tan important com el de divendres passat.

TRIAS, SÁNCHEZ, BLANCH I NAVARRO / Quatre jugadors del River MoraBanc van entrar en el cinc ideal de la final de Copa. Jordi Trias, Éric Sánchez, David Navarro i Marc Blanch. El cinquè home va ser l'ala-pivot basc del Palencia, Urko Otegui.

HAMPL I ZENGOTITA, EN RECUPERARACIÓ / La infermeria del conjunt andorrà, amb el descartat Thomas Schreiner per llarga durada, manté la calma però mirant de reüll dos jugadors. Un és el txec Tomas Hampl, que segueix amb problemes d'esquena i no suma gaire minuts en els últims partits, i l'altre Asier Zengotitabengoa, que no acaba de recuperar les bones sensacions. Del pivot, Peñarroya creu que necessita «continuïtat, i així donarà passos endavant», mentre que sobre l'aler el tècnic va dir que fa «dues o tres setmanes que li costa seguir els entrenaments de l'equip», però que quan «trobi la regularitat, donarà molt més rendiment».

GUANYA EL RIVER B, PERD EL FEMENÍ / El cap de setmana va deixar una nova victòria del River sènior B de Copa Catalunya, en aquest cas al pavelló Joan Alay contra el Baricentro Barbera per 76-68. Pel que fa a l'equip sènior femení de la segona categoria del Campionat de Catalunya, va caure derrotat a la pista del CB Igualada B per 66-31. Per últim, el júnior masculí (Campionat de Catalunya Interterritorial) va vèncer 62-55 l'Sferic Terrassa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT