PUBLICITAT

Mas avala la consulta a l'Aran i demana a Madrid el mateix per a Catalunya

  • També dóna suport a la promoció del sector de la neu
EL PERIÒDIC
NAUT ARAN

Periodic
El president de la Generalitat, Artur Mas, a l'estació de Baqueira Beret Foto: acn

El president de la Generalitat, Artur Mas, va dir ahir que «Catalunya treballarà perquè l'Aran segueixi formant part de Catalunya» i va afegir que «si els aranesos volen decidir sobre el seu futur el Govern no impedirà una consulta». Mas va argumentar manifestar que «la mateixa actitud que té Catalunya amb l'Aran l'hauria de tenir Espanya amb Catalunya». El president va fer aquestes declaracions des de l'estació d'esquí de Bàqueira Beret on després de gaudir d'una jornada d'esquí ha participat a la reunió anual que es fa amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya. Mas va aprofitar l'ocasió per donar suport al sector estratègic per a les comarques del Pirineu. El president de la Generalitat va explicar que els aranesos tenen el mateix dret a decidir sobre el seu futur polític que els catalans i va afegit que «si un dia volen consultar-se a ells mateixos, Catalunya els ha de poder respectar», segons va informar l'ACN. Pel que fa a la consulta pel referèndum, convocada pel proper dia 9 de novembre, el president Mas es va mostrar confiat de poder-la celebrar i va dir que «ara mateix unes eleccions plebiscitàries no estan planificades». Mas va puntualitzar que «del que es tracta ara és de convocar-la i fer-la».

Castellà a les aules / En quant a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l'ús del castellà a les aules el president de la Generalitat va dir que és una sentència en què no hi està «gens d'acord» però que s'ha de respectar. Per aquest motiu va explicar que es presentarà recurs davant les instàncies judicials. I va afegir que «el que cal fer és seguir defensant el sistema educatiu català, un sistema que funciona bé i agrada a la immensa majoria de la gent». El president també va fer un apunt en defensa de l'aranès i va explicar que és una llengua que forma part de la identitat de la Val d'Aran i cal protegir-la i defensar-la.

Promoció de l'esquí / L'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya va fer la reunió anual que celebra amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a l'estació de Baquèira Beret. Aquesta reunió serveix per intercanviar impressions i veure el que es pot millorar pel que fa a la relació entre les estacions i la Generalitat. Mas va argumentar als assistents que «la situació econòmica actual fa que el suport al sector de l'esquí sigui més institucional que econòmic» però va matisar que «se'ls ajuda agilitzant tràmits i permisos a aquelles estacions que vulguin fer inversions i expandir-se». El president també va recordar que el Govern de la Generalitat té un interlocutor directe entre les estacions i el Govern. I va assegurar que «s'ha de continuar treballant per promoure els esports d'hivern que impliquen fer salut i esport en família».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT