Pons acaricia el títol

• Manté el ple de victòries en quatre curses i augmenta a nou els punts sobre Arroyo quan en falten dues
PAS DE LA CASA

Xevi Pons condueix el seu Mini Cooper de l'equip PCR Sport, dissabte en la quarta cita de les G.Series BPA, al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa Foto: totoesport

Xevi Pons i el seu Mini Cooper construït i preparat per PCR Sport estan demostrant no tenir rival en les GSeries BPA 2014. En la G4, disputada el dissabte passat al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa, l'actual campió ha tornat a oferir un recital aconseguint el seu quart triomf consecutiu de la temporada que l'apropa una mica més al doblet, quan resten només dues cites per acabar el calendari d'aquesta edició.

És la quarta victòria, de les quatre possibles, d'un Pons que va dominar de principi a fi durant tota la jornada, i que està decidit a aconseguir el segon títol consecutiu en el traçat andorrà. El seu màxim rival, David Arroyo, es va fer amb la segona posició i no desisteix en l'intent per superar-lo. Només està a nou punts, malgrat que semblen ser molts per a un líder que no demostra punts febles. La lluita per la tercera plaça va tornar a destacar per la igualtat. Pedro Font, que comparteix el volant del Mini Cooper amb el líder del campionat, es va quedar a un sospir d'aquesta tercera posició. Al final el mallorquí va empatar a punts amb Carlos Ezpeleta, que va pujar al podi per tenir la millor volta.

Més enrere van quedar Oriol Ribalta, que és tercer en la classificació general amb 118 punts –excessivament lluny dels 175 de Pons– seguit a dos punts per Sintu Vives i de quatre per Gerard de la Casa. La lluita pel tercer calaix del podi final promet una gran batalla entre tres clàssics d'aquesta competició d'automobilisme sobre gel.

En 2RM la lluita per guanyar va ser encara més espectacular. Sala, Bigordà, Plaus, Jou i Rossell encapçalaven la llista en dues rodes motrius en els entrenaments i posteriorment, ja en les Sèries, Lluís Bigordà no donava opció en ambdues, guanyant-les per davant de Joan Sala i Ramon Plaus, respectivament. Una vegada més, els veterans marcaven el ritme, sent els millors joves Daniel Consuegra, tercer en la primera sèrie, i Alex Loan, quart en la segona. Bigordà era clarament el primer en el cúmul de les Sèries figurant per darrere Sala, Plaus, Rodrigo i Jou.

La lluita pel títol s'estreny. Plaus continua líder amb 169 punts, ara a vuit de l'únic que pot impedir-ho, Sala. Lluny d'ells dos, en la lluita pel tercer lloc del podi, hi ha Consuegra amb 125 punts, Bigordà amb 123 i més distanciat, Montellá amb 114.

No va faltar en la G.4 l'espectacular The Duelo que van protagonitzar els pilots extrems Cyril Despres i Cédric Gracia. El mediàtic pilot de BBT va demostrar més soltesa en el pilotatge del G.Series Prototype i després d'una gran batalla amb xocs i adrenalina, es va imposar per 2-1 al pentacampió del Dakar.