PUBLICITAT

Andorra 1 assoleix la segona posició per països per darrere d'Espanya

  • Candelària Moreno conquesta la seva tercera medalla per posar punt i final a la 22a edició
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
La delegació andorrana que va obtenir el segon lloc en la classificació per països, ahir en la cloenda a Ordino Foto: àlex lara

Ahir es va posar punt i final a la 22a edició del trofeu Borrufa amb un nou podi per a Candelària Moreno que va contribuir molt a mantenir l'idil·li d'Andorra amb el podi en la classificació per països. Només el primer equip espanyol va poder amb el primer equip tricolor. 422 punts dels campions, 385 per als segons classificats, molt lluny dels 285 aconseguits per Rússia, la tercera acompanyant en el podi, d'un total de 30 equips.

El Borrufa 2014 ha refermat el potencial de dues de les promeses més fermes de l'esquí andorrà. Robert Martí, de la categoria sub-16, va guanyar la medalla d'or en el gegant i en l'eslàlom. La sub-14 Candelària Moreno també va guanyar l'or en gegant, el bronze en l'eslàlom i ahir va contribuir amb un altre bronze en el supergegant.

El podi va tornar a vendre's ben car en la categoria sub-14 femenina. 29 centèsimes van separar la representant andorrana de la segona classificada, la belga Julie de Leeuw, i 37 de la guanyadora, l'espanyola Samantha McLellan. Laura Quella també va tenir un bon paper per finalitzar sisena i Carla Micas va ser la 17a.

En nois el triomf va ser per a una de les sensacions del trofeu, l'argentí Juan Cruz Begino, qui no s'ha perdut ni una cita amb el podi. Ahir, en només una mànega que es va disputar de competició, va treure més d'un segon al segon classificat, l'espanyol Mikel Linacisoro. Tercer va ser Niko Kukkonen (Finlàndia) i el millor andorrà va ser Bartumeu Gabriel, setè. Més lluny van acabar Albert Martí, amb un 11è lloc, Sergi Martín amb un 13è i Manel Visent amb un 41è.

En la categoria sub-16 masculina Robert Martí es va haver de conformar amb el 5è lloc. Tot i fer una bona baixada va quedar a només 74 centèsimes del guanyador, el danès Marcus Vorre. Darrere d'ell, 6è, va acabar Albert Pérez, Àlex Rius va ser 10è, Josep Farré 11è, Mario da Cruz 13è, Joaquim Rodríguez 18è, Pol Suárez 31è i Cerni Mesa 40è.

En fèmines Marta Ribó es va quedar a les portes del podi. Poc més de mig segon li va faltar per superar la tercera, l'espanyola Carla Vilalta i va acabar a prop d'un de la primera, la russa Anastasia Gornostaeva, que va guanyar amb només 9 centèsimes de marge sobre la britànica Megan Jenkins. També va entrar en el top-ten Mariona Raméntol amb un 7è lloc i Laura Arnabat va haver d'abandonar en una edició que s'ha saldat amb cinc medalles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT