PUBLICITAT

Dos anys i mig de presó pel búlgar acusats de deu furts amb força

  • Absolts els russos acusats d'extorsió en grau de temptativa
E.O.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va notificar ahir diverses sentències, entre les quals, una contra dos homes de nacionalitat búlgara acusats de deu furts en domicilis del país. En aquest cas, els magistrats els consideren culpables i imposen una pena de dos anys i mig de presó ferma per l'home que hauria robat en 10 domicilis en dues estades que havia fet a Andorra i d'un any i tres mesos per al qui el va acompanyar en el segon viatge. A més de les penes de presó, el Tribunal de Corts els imposa una expulsió per 20 anys i els condemna a satisfer, en concepte de responsabilitat civil, un import total de més de 7.000 euros.

El dia de la vista, el lletrat defensor va argumentar que «se'ls adjudica [els robatoris] a ells perquè tenen antecedents penals» i va arribar a acusar la policia de «mentir», assegurant que no hi havia proves concloents. Ahir ja va anunciar que recorreria la sentència, generant certa tensió a la sala durant la notificació.

ABSOLUCIÓ / Una altra de les sentències notificades resolia el cas de dos russos acusats d'extorsió en grau de temptativa. El Tribunal de Corts va decidir absoldre'ls, vist que la manca de proves ja va portar el Ministeri Fiscal a retirar l'acusació el dia que es va celebrar el judici. Suposadament, els dos acusats haurien vingut al país a visitar un compatriota resident al Principat i l'haurien amenaçat en agredir-lo i «trencar-li el cap» si no els pagava 15.000 euros. El presumpte perjudicat va trucar la policia durant un sopar amb els acusats i els agents, en veure que l'home estava molt espantat i que els altres «alguna cosa amagaven, venien per algun motiu i se'ls veia molt professionals», els van detenir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT