• El corredor sub-16 conquereix el segon or en l'eslàlom i la sub-14 es fa amb el bronze en el gegant
i. moure
arcalís

Candelaria Moreno, en una de les mànegues de l'eslàlom de dimarts Foto: fotoesport

Poques coses han canviat en 24 hores. La tercera jornada del Trofeu Borrufa 2014, disputada ahir, va tenir moltes similituds amb la de dimarts. El temps va tornar a ser irregular. De tant en tant, alguna escletxa de llum però en línies generals un dia fosc a Arcalís i amb neu caient des del cel. La temperatura va tornar a rondar els quatre graus sota zero i per part d'Andorra van tornar a ser protagonistes Candelària Moreno i Robert Martí. De nou tots dos van pujar al podi i ells dos comparteixen el botí de quatre medalles conquerides fins ara per l'equip tricolor.

Martí va estar en la línia d'ahir, és a dir, excel·lent, i va tornar a fer-se amb la medalla d'or en l'eslàlom sub-16 disputat a Les Canals. Va ser un llamp en la pimera mànega, que se la va adjudicar amb 42 centèsimes d'avantatge sobre el segon classificat, el danès Marcus Vorre, i amb gairebé un segon respecte del tercer, Xander Vercammen. Així acabaria el podi de l'eslàlom masculí i en aquest ordre. En la segona baixada els dos màxims perseguidors de Martí van fer millors temps, però insuficients per alterar l'ordre de la part alta de la classificació.

Cal destacar també el bon resultat d'Albert Pérez, setè a 2,36s del seu company d'equip andorrà. Pol Suárez va ser el 20è, Mario da Cruz el 22è, Cerni Mesa el 30è i Àlex Rius va ser desqualificat.

En fèmines el triomf a ser per a l'argentina Francesca Baruzzi, seguida en el podi per la russa Anastasia Gornostaeva i de l'austriaca Zali Offrd i la millor andorrana va ser Mariona Raméntol, amb un sisè lloc a 3,37 de la guanyadora. Les altres dues andorranes, Marta Ribó i Laura Arnabat, no van acabar.

En la categoria sub-14, Cande Moreno va tornar a deixar empremta d'esquiadora prometedora amb una tercera posició en el gegant a la Portella del Mig. Només onze centèsimes la van separar de la segona, la belga Julie de Leeuw, i a 36 de la guanyadora, l'holandesa Kiara Derks , que porta ja quatre plates i quatre ors. La següent andorrana va ser Marta Quella amb un 10è lloc i Carla Micas va acabar la 15a.

En la categoria masculina no va haver-hi cap podi tricolor. El millor andorrà va ser Albert Martí amb una 15a posició a 4,31s del guanyador. Sergi Martín, 17è, també va poder ficar-se en el top-20, Manel Visent va acabar el 28è i Bartomeu Gabriel no va acabar la primera mànega.

L'espanyol Mikel Linacisoro i l'argentí Juan Cruz Begino van tornar a lluitar per la victòria. Dimarts havia estat per a Begino i ahir Linacisoro es va prendre la revenja i va superar el seu gran rival per 49 centèsimes, sent el rus Danii Barkov el tercer classificat a només 56 centèsimes. Avui, últim dia. Supergegant al matí i cloenda a la tarda.