PUBLICITAT

Garcia es trenca els lligaments d'un canell i serà baixa per mig any

  • Avui és intervingut d'urgència a Barcelona i no es perdrà cap competició internacional de pes
EL PERI`ÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt, Garcia dirigint un entrenament lesionat. A baix, la seva mà Foto: EL PERIÒDIC

Dani Garcia torna a tenir una lesió de certa gravetat. Aquesta vegada no ha estat el genoll, sinó la mà esquerra.

Fa un parell de setmanes, en un entrenament, va patir un cop que li va provocar el trencament dels tres lligaments del canell. «No puc moure la mà i tinc impotència funcional», explicava ahir el lluitador i entrenador de la Fandjudo.

Arran d'això tenia uns quinze dies de temps per passar per quiròfan, abans que la lesió empitjorés, i ho farà demà mateix d'urgència a Barcelona, on estarà en mans d'un dels millors experts del món en matèria de canells, el doctor García Elías.

El problema és que les lesions a les mans són molt complexes en els esports de combat i Garcia sap que per molt bé que es recuperi, mai tornarà a tenir la mateixa mobilitat en la mà. Per a ell, però, aquest no és un gran problema: «Soc dretà i la lesió és a la mà esquerra. Aquest any no hi ha gaires objectius importants per tant no m'afecta gaire a nivell de planificació», va explicar.

S'estima que fins d'aquí a mig any, com a mínim, Garcia no pugui tornar a competir. La recuperació la començarà amb quinze dies tenint la mà immobilitzada; a partir d'aquí ja podrà començar la rehabilitació i a partir dels tres mesos, si tot va bé, ja podrà trepitjar els tatamis, tot i que possiblement ho faci abans: «Com a tècnic puc dirigir els entrenaments sense problema», va detallar. Les lesions han marcat la carrera de Garcia però malgrat tot és el primer andorrà que venç un combat en uns Jocs Olímpics. Aquestes coses ja no l'afecten tant: «Tranquils que queda Dani per estona», afirma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT