PUBLICITAT

Candelària Moreno i Robert Martí donen els primers metalls a Andorra

  • Tots dos guanyen l?or en la segona jornada, en l?eslàlom sub-14 i el gegant sub-16, respectivament
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
En primer terme, Robert Martí i a la galeria, Candelària Moreno. Tots dos en el calaix més alt del podi, ahir a Arcalís en la segona jornada del Trofeu Borrufa. FOTOESPORT

Si en la jornada inaugural del Trofeu Borrufa 2014 d’esquí alpí quatre corredors andorrans es van quedar a les portes del podi, ahir van caure els dos primers metalls. I van ser ors, que tenen més bon gust tractant-se d’una edició en la qual han vingut a competir a les muntanyes de Vallnord 215 joves prometedors de 28 països de tot el món.

De nou el temps va ser inestable al sector d’Arcalís, alternant sol i núvols amb temperatures que rondaven els quatre graus sota zero. Candelària Moreno i Robert Martí va deixar tothom glaçat amb sendes victòries.

La corredora sub-14 es va imposar en l’eslàlom a la pista Les Canals.en una cursa en la qual la quarta classificada, Flora Blin (França), va creuar la meta a 99 centèsimes de l’andorrana i a només set de pujar al podi. Va ser una carrera disputada en la qual la belga Julie de Leeuw va marcar el millor temps en la primera mànega amb només 17 centèsimes de marge respecte de Moreno. L’andorrana va tornar a ser la segona més ràpida en la segona mànega, però aquesta vegada per darrere de la russa Alexandra Karachun, però en la suma dels dos registres es proclamaria campiona amb 85 centèsimes de marge respecte de l’holandesa Kiara Derks, 92 sobre Karachun i 99 en comparació amb la citada Blin. «És la meva primera participació al Borrufa i sóc feliç per aquest resultat en l’especialitat que més m’agrada», va declarar al termini de la cursa.

En la categoria masculina el millor andorrà va ser Bartumeu Gabriel, amb el quart temps en la primera mànega però pitjor en la segona, per la qual cosa va acabar sisè a 1,43s del guanyador, l’argentí Juan Cruz Begino, plata ahir en la supercombinada. Segon va ser l’espanyol Mikel Linacisoro a 19 centèsimes i tercer el francès Maxime Poussin, a 74.

Pel que fa al gegant sub-16 masculí, la lluita pel triomf es va vendre ben cara. Robert Martí va encarar la victòria amb un magnífic temps de 44,09s en la primera mànega, però és que el danès Marcus Vorre (44,02s) i el francès Adrien Fresquet (44,05s) encara van ser més ràpids que ell. En la segona mànega, però, l’andorrà va ser molt superior a tothom. Li va treure 76 centèsimes a Vorre, finalment segon, el francès va cometre una errada que el va relegar al setè lloc i el bronze va acabar sent per a l’holandès Djordy Schaaf, a 91 centèsimes. «Les diferències eren mínimes i es tractava d’arriscar en la segona mànega. Així ho he fet i millor, impossible perquè guanyar no era gens fàcil», va admetre l’andorrà.

En noies es va imposar l’espanyola Anna Oller, seguida per 34 centèsimes de la britànica Anna Henderson i tercera va ser l’argentina Abril Valle, a 65. La millor andorrana va ser Marta Ribó, vuitena a 3 segons de la primera classificada. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT