PUBLICITAT

Sebastián rebaixa de nou la plusmarca en els 60 metres

  • Marca 7,78s un mes després de fer 7,90 i superar un rècord de feia 16 anys
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La final dels 60 metres femenins del Nacional, diumenge a Bonpas. Foto: FAA

El Campionat d'Andorra de pista coberta disputat el diumenge passat a Bonpas va deparar una trepidant lluita per la victòria en els 60 metres lliures femenins. Tant, que va provocar la caiguda de l'antiga plusmarca nacional en aquesta distància.

El 15 de desembre passat, la velocista del CE Sant Julià va aturar el crono en 7,90s i va millorar en vuit centèsimes una plusmarca de setze anys d'antiguitat, feta per Sandra Vidal a Vilafranca el 25 de gener del 1998. Ahir Sebastián va superar-se per partida doble. A les semifinals va marcar 7,83 i en la final 7,78. A més de l'honor de tenir una plusmarca, les dues marques aconseguides a Bonpas fan que automàticament es guanyi una plaça per al Campionat d'Espanya absolut, que es disputarà al febrer a Sabadell.

LLOVERA, RÈCORD PROMESA I JÚNIOR / L'altra corredora que va contribuir al gran espectacle en els 60 metres va ser la jove Cristina Llovera, una rival més que digna que es va haver de conformar amb el segon lloc del podi absolut, però que amb només 17 anys també ha deixat empremta en el llibre de plusmarques promesa i júnior.

La també velocista del CE Sant Julià va marcar en la final un temps de 8,01s, per la qual cosa rebaixa el rècord sub-20 en deu centèsimes –que tenia ella mateixa des del 25 de novembre en el mateix escenari– i el sub-23 també en deu centèsimes que compartia amb dues referències com són Magui Moreno (1989) i Montse Pujol (1998).

Amb aquesta marca, Llovera també es guanya el dret a ser al Campionat d'Espanya júnior –la mínima és 8,20s– i coincidir amb Sebastián a Sabadell.

RÈCORD CADET EN TRIPLE SALT / El Nacional va proporcionar un tercer rècord, en aquest cas cadet i aconseguit per Cristian Rodríguez en triple salt. L'atleta de l'escola de la Federació va saltar 10,82 metres i va superar en set centímetres l'anterior, d'Ian Walter fa dos mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT