PUBLICITAT

Constituït el Consell Municipal dels Infants de la Seu d'Urgell

  • Està format per quatre infants de cada una de les escoles de la ciutat
el periòdic
la seu d?urgell

Periodic
Els membres del consell a la finalització del ple constituent Foto: EL PERIÒDIC

El Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell es va constituir ahir en una sessió que va tenir lloc a la sala d'actes de l'ajuntament de la Seu i que va estar presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla. El consell està format per quatre alumnes de cada una de les quatre escoles de la ciutat, Albert Vives, Pau Claris, La Salle i La Valira, en representació de tots els nens i nenes de la Seu. Batalla va remarcar que «és important el procés d'aprenentatge dels infants en la presa de decisions, el debat, la recerca d'acords, en definitiva, de la cultura democràtica». A la sessió hi va assistir un representant de cadascun dels grups municipals.

L'alcalde urgellenc va obrir la sessió i va donae la benvinguda als alumnes, els quals van estar acompanyats per les seves respectives mestres, i seguint l'ordre del dia es va aprovar per unanimitat el Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell.

Tot seguit, va tenir lloc la presentació de cadascun dels membres del consell: els 16 alumnes es van presentar un per un, dient el seu nom i l'escola on estudien. Els portaveus de cada escola van manifestar el què n'esperen d'aquest consell i van remarcar que volen compartir idees i propostes entre els diferents centres educatius, i alhora poder participar amb l'ajuntament per millorar la ciutat entre tots.

El principal tema a debatre en els grups de treball a les escoles i en el consell elegit en la primera sessió plenària serà el civisme. Aquest tema s'anirà debaten a través de quatre comissions de treball que se celebraran a les mateixes escoles durant els mesos de març i maig per concretar les accions que cal emprendre. Al mes de juny se celebrarà un segon un ple que aprovarà les accions per fomentar el civisme.

Òrgan consultiu / El Consell Municipal d'Infants és un òrgan consultiu i de participació de l'ajuntament de la Seu d'Urgell format per infants de 7 a 12 anys que estudien a les escoles del municipi.

Cada centre educatiu de primària de la Seu ha triat dos representants de cinquè i de sisè curs de primària, respectivament, com a membres d'aquest consell. En el cas del l'escola La Valira són dos alumnes de tercer curs.

Així, el Consell Municipal d'Infants està compost per un total de 16 alumnes, més, l'alcalde de la ciutat, la regidora d'Infància, un representant de cada grup polític municipal, un dinamitzador i una representació de les direccions de cada centre educatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT