PUBLICITAT

Quatre andorrans es queden a les portes del podi en la jornada inaugural

  • El temps inestable fa acte de presència en un primer dia que acull el supergegant i la ?supercombi'
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
L'acte de la cerimònia inaugural, ahir a la plaça Major d'Ordino Foto: ÀLEX LARA

La primera jornada del trofeu Borrufa 2014 va començar ahir amb un canvi de plans. Finalment, es van disputar el supergegant i la supercombinada, enlloc de l'eslàlom que estava previst. El motiu: que la setmana no pinta gaire bé quant a condicions meteorològiques. Malgrat que ahir el temps va ser inestable i per moments va nevar –tot i que amb no gaire intensitat–, era recomanable fer aquest canvi de plans i així ho va acabar fent l'organització.

Un any més Arcalís va ser l'escenari de competició, en les pistes de la Portella del Mig i les Canals. Andorra no va sumar cap podi en la jornada inaugural, però quatre dels representants de la parròquia tricolor es van quedar a les portes: Albert Pérez va tenir a tocar el bronze en el supergegant sub-16 masculí però es va quedar a sis centèsimes.

En la supercombinada també la van tenir ben a prop Mariona Raméntol en la sub-16 femenina, però li van sobrar set centèsimes, i Robert Martí en la sub-16 masculina, que se li va escapar per 65 centèsimes. A més Bartomeu Gabriel va quedar-se a sis dècimes de pujar al tercer calaix del podi en la sub-14 masculina.

L'estonià sub-14 Tormis Laine va ser el gran protagonista del primer dia, ja que va guanyar les dues proves. En el supergegant va vèncer amb 1,21s de marge respecte del segon, el finlandès Niko Kukkonen i en la supercombinada, per 44 centèsimes respecte de l'argentí Juan Cruz Begino. La també sub-14 espanyola Samantha McLellan el va imitar aconseguint un altre doblet, ella a 55 centèsimes de la segona –Kiara Derks, d'Holanda– en la supercombinada i a 16 centèsimes de la segona en el supergegant –Julie de Leeuw, de Bèlgica.

Pel que fa a la categoria sub-16, en el supergegant els guanyadors van ser els espanyols Irati Belio en noies i Enric Parellada en nois, mentre que en la supercombinada van vèncer Anna Henderson (Gran Bretanya) en fèmines i Aingeru Garai (Espanya) en la categoria masculina.

La festa va continuar a la tarda amb la celebració de la cerimònia inaugural d'una edició rècord que ascendeix als 215 inscrits –pels 185 de l'any passat– de 28 països.

OLIVERAS, FORA EN UNA COPA D'EUROPA / D'altra banda l'únic dels grans que va tenir competició va ser Marc Oliveras, que va ser eliminat en la segona mànega d'un gegant de Copa d'Europa a les Menuires (França).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT