PUBLICITAT

La Massana calcula haver complert ja el 62% del programa electoral

El Comú de la Massana fa un balanç positiu de la primera meitat del mandat i el cònsol major, David Baró, calcula que han complert amb un 62% del programa amb què es van presentar a les eleccions, comptant que aquelles accions que s’allarguen per als quatre anys es van comptabilitzant en un 25% anual. Però més enllà del programa d’accions, la corporació treballa amb altres dos fulls de ruta paral·lels: el pla de viabilitat econòmica fet a nivell del comú i d’EMAP i el pla de reactivació del turisme i el comerç. De totes maneres «no tot està fet i hi ha coses encara a millorar, només faltaria», manifestava Baró en el marc d’una entrevista amb EL PERIÒDIC, afegint que «l’objectiu del nostre equip és la millora constant». L’altre gran repte del mandat i «objectiu principal» és mantenir els serveis «tot i que els ingressos no creixin i amb menys cost».
Pel que fa a la reactivació econòmica, el comú massanenc ha aconseguit anar augmentant progressivament els nivells d’inversió i realitzant petites obres per tal de «mantenir la parròquia en bon estat». Això, juntament a la congelació de taxes i ajudes per als emprenedors i joves empreses que s’instal·lin a la parròquia, ha servit per créixer, tant en població com en activitat comercial. Baró assegura que «s’estan obrint negocis» i això «es veu al carrer. Veus els locals en funcionament i hi ha vida». Aquí s’ha d’incloure l’aposta per desestacionalitzar el turisme. «No ens enganyem, això és també perquè tenim un motor econòmic, que és Pal-Arinsal», i l’aposta per la bicicleta i les competicions internacionals que acull l’estació contribueixen a que, per exemple, les botigues d’esports ara també obrin a l’estiu.

L’EDIFICI DELS ARCS / Una de les inversions més rellevants és la corresponent a l’edifici dels Arcs. Per aquí, i per ajudar a la dinamització de la parròquia, el comú treballa per ubicar-hi un centre tecnològic –a banda del Centre d’Atenció Primària, que anirà a càrrec del Govern i, a més llarg termini, reubicar-hi el Punt Jove i part de l’Esplai. El comú té la idea que el centre tecnològic l’hauria de gestionar una empresa privada i hauria d’oferir sales equipades amb tecnologia d’última generació per tal de poder llogar-les per realitzar reunions i videoconferències, i ajudar així a la internacionalització de les empreses.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT