PUBLICITAT

Les autoritats reobren parcialment l'accés a França

  • Quatre allaus entre Ospitalet i Andorra van obligar a tancar la carretera la matinada de dissabte
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Vehicles tornen a circular en direcció França, aquest diumenge al matí Foto: ANA / M.T.

Les autoritzats franceses van reobrir ahir a les 11.15 hores l'accés a França, tancat des de dissabte pel fort risc d'allaus i per la caiguda de quatre allaus entre l'Ospitalet i Andorra. Malgrat tot, roman tallat un tram de la RN320 entre el punt anomenat la Croisade i la boca nord del túnel de Pimorent, per la qual cosa, els vehicles que surtin d'Andorra i vulguin anar en direcció l'Ospitalet, han de passar pel Coll i el túnel de Pimorent, tal com va informar el Centre Nacional del Trànsit. El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, va lamentar que el tall de la carretera hagi fet perdre turistes «de manera considerable», tot i que entén que el risc d'allaus era «altíssim» a causa de les altes temperatures i la pluja. En tot cas, Mas va explicar que «hi ha mitjans» i que el que cal és fer tirs d'allaus «per eliminar el perill i poder reobrir ràpidament la carretera».

L'elevat risc d'allaus que han provocat les grans acumulacions de neu i les altes temperatures encara provocava ahir afectacions a les carreteres. L'accés a França es va reobrir però parcialment, ja que seguia tancat el tram entre la Croisade i la boca nord del túnel de Pimorent, i es desconeix quan es podrà reobrir totalment.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, va explicar a l'ANA que la situació meteorològica ha afectat especialment el Pas de la Casa, ja que «hem perdut el cap de setmana de manera considerable». Mas va recordar que quan augmenta el risc d'allaus, «automàticament» França talla la carretera, tot i que va destacar que des de dos quarts de set del matí tenia constància que les autoritats franceses havien estat fent tirs per fer baixar l'allau de l'Ospitalet. Amb tot, el cònsol considera que quan hi ha risc, el que s'ha de fer és eliminar aquest risc i netejar la carretera ràpidament per poder garantir l'accés, «tal com fan les estacions d'esquí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT