PUBLICITAT

Dos podis per a Dusautoir

  • La veterana és 2a a la Individual i 3a a la Vertical de Courchevel i se situa també al podi de la general
EL PERIÒDIC
COURCHEVEL

Periodic
Dusautoir, a l'esquerra en el podi de la Vertical de la Copa del Món de Courchevel d'ahir, i a la dreta durant la Individual quan va ser segona, dissabte Foto: ISMF

Sophie Dusautoir té 42 anys però sembla que està en el millor moment de la seva carrera esportiva. És com si la baixa temporal que va viure en competició arran de ser mare no hagués existit, o potser tot el contrari, i una cosa per l'altra ha arribat a la Copa del Món de 2014 en un estat de forma pletòric. Tant, que el cap de setmana a Courchevel, en la segona cita de la competició internacional, s'ha marcat una segona posició en la cursa Individual de dissabte, i una tercera en la Vertical d'ahir.

No acaba aquí la cosa, però, per a la veterana esportista, que gràcies a aquests dos històrics resultats ha fet un salt en la classificació general de la Copa del Món i és entre les tres primeres en l'overall, però també en la particular de la Vertical i la Individual. Dusautoir és en la general 3a amb 230 punts, per darrere de la suïssa Maude Mathys, amb 240, i de la totpoderosa i també veterana Laetitia Roux (França), que en suma 400.

És la francesa qui domina la classificació de curses Vertical, amb 200 punts i amb 40 d'avantatge respecte a la segona, novament Mathys, i amb 95 respecte a Dusautoir, que és tercera. L'andorrana és, però, la segona classificada en la taula de la Individual, amb 125 punts, pels 120 de la francesa Axelle Mollaret, que és tercera, i a cua de Roux, que amb 200 és la dominadora tant d'aquesta com de totes les curses.

Dusautoir havia fregat el podi la setmana passada a Verbier en la primera cita de la Copa del Món, quan va ser 5a en les dues curses que es van disputar. A Courchevel, per contra, es va acoblar perfectament a la competició, de la mateixa manera que la jove Inka Bellés, que assegura que de mica en mica es va trobant en millor forma.

BELLÉS MANTÉ LA PROGRESSIÓ / La jove espoir Inka Bellés, que aquesta temporada lluita entre les sèniors, a Courchevel va ser 4a espoir dissabte en la Individual, i 6a ahir en la Vertical. Això la situa 15a en la general de la Copa del Món, 21a en les curses Vertical i 14a en les d'Individual.

LA RESIDENT MARIA FARGUES / La Copa del Món també té entre les competidores la resident al Principat Maria Fargues. La corredora natural de Balaguer és 20a a la general de la Copa del Món, 17a en la classificació de Vertical, i 23a en la Individual, especialment penalitzada perquè dissabte a Courchevel va haver d'abandonar per problemes físics.

DESCANS I LA PITTURINA / Ara l'equip femení andorrà intentarà descansar durant aquesta setmana al Principat per tornar a la competició el cap de setmana vinent amb la cita italiana, també de la Copa del Món, de la Pitturina. Tothom mirarà amb lupa Dusautoir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT