PUBLICITAT

Sis olímpics, tres debutants

  • Repeteixen Gutiérrez, Esteve i Marín i s'estrenaran Marc Oliveras, Joan Verdú i Laura Soulié
  • En biatló, Soulié finalment hi accedeix, i el dubte és a l'SBX amb Lluís Marín i la seva espatlla
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gràfic amb el calendari dels olímpics andorrans per als jocs olímpics de Sochi 2014 amb una imatge de Kevin Esteve durant una prova de descens de la present temporada. FONT: COA // INFOGRAFIA: JOSEP CAPELL

Sochi 2014 agafa el relleu de Vancouver 2010 i a la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) aposten per tres cares noves respecte a la cita canadenca. A Rússia hi seran sis andorrans, quatre d'ells en esquí alpí, un en boardercross, i l'altra en biatló. Els sis són Kevin Esteve, Mireia Gutiérrez, Lluís Marín, Marc Oliveras, Joan Verdú i Laura Soulié, sent aquests tres últims els debutants en una cita olímpica.

«Tornem a anar als Jocs amb un molt bon equip», va assegurar ahir Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), que creu que hi haurà «països més grans que ens poden envejar». A l'estació russa, on es disputen els Jocs Olímpics del 7 al 23 de febrer, els objectius dels tricolors no seran obtenir medalles, sinó entrar en els barems que, segons la FAE, seran els adequats per cada esportista. Això sí, la màxima aspiració estarà en mans del surfista de neu Lluís Marín –«un Top 15», va dir Carles Visa, director tècnic de la FAE–, si la seva espatlla millora i si, fins i tot, arriba a temps, cosa que no és evident. L'andorrà visita el metge el 3 de febrer i no viatja amb el gruix de l'expedició. Visa avisa que forçaran «al màxim» el seu viatge previst per al dia 10. «Ara el veig més aquí que allà», va afirmar el director tècnic, que espera que Marín pugui contactar amb la neu en una estada a Val Thorens amb l'equip de França perquè agafi moral.

ELS DEBUTANTS I ELS SEUS OBJECTIUS / Segons va dir ahir Visa, des de la FAE consideren «objectiu complert» que Joan Verdú s'hagi classificat per als Jocs. «És el millor gegantista que tenim», va assegurar. «En la segona FIS que ha fet després de la lesió ja ha fet 22 punts», hi va afegir. Això, com a argument per defensar la seva presència i no d'altres com les possibles de Sara Raméntol i Carmina Pallàs. «Joan ha passat per Copa d'Europa, per Mundials júniors, i Sara i Carmina tenen 16, 17 anys i no tenen encara aquesta experiència», va cloure. En tot cas, per a les dues joves es pensa en Corea 2018. Marc Oliveras, per la seva part, serà qui més curses disputi: descens, supercombinada, supergegant i gegant. D'objectius, segons Visa, «top 30 en qualsevol de les proves».

Laura Soulié és l'altra debutant, en aconseguir la plaça –era la primera de la llista d'espera– i d'ella s'espera papers similars als que està fent a la Copa del Món, on ha assolit una 9a plaça aquesta temporada en el que és el millor resultat de la història d'aquest esport a Andorra. «Un top 30 en els Jocs estaria molt bé», va dir el director tècnic de la FAE. Soulié competirà en les proves sprint, individual, persecució i, si es classifica, en la mass start.

MIREIA GUTIÉRREZ I KEVIN ESTEVE / Mireia Gutiérrez és l'esquiadora que ha assolit la classificació per a tot. Farà supercombinada, gegant i eslàlom. Com que s'ha centrat en eslàlom des de principi de temporada, aquestes setmanes ja ha competit en velocitat per adaptar-s'hi i fins i tot renuncia a la Copa del Món d'eslàlom de Maribor. Se li demana top 30, i top 20 en la supercombinada. Pel que fa a Kevin Esteve, l'exigència de la FAE és «top 30 en qualsevol prova». Farà el descens, el supergegant i la supercombinada, i en aquesta se li demana «un top 15».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT