PUBLICITAT

El fort risc d'allaus desaconsella l'esquí fora pista i el 'rando'

  • Avui s'espera un augment de temperatures i la neu s'humitejarà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Senyalització indicant el perill d'allaus. Foto: TONY LARA

El Govern va emetre ahir a la tarda un comunicat d'alerta pel fort risc d'allaus durant tot aquest cap de setmana, situat en el nivell 4 d'una escala de 5. Igualment va alertar dels riscos derivats de l'esquí fora pista, l'esquí de muntanya i l'excursionisme ateses les condicions meteorològiques desfavorables. Pel que fa a les previsions de neu, s'esperava que de divendres nit a avui dissabte a partir dels 1.900 metres haguessin caigut fins a 40 centímetres de neu fresca en determinats indrets.

La nevada, amés, acompanyada de fortes ràfegues de vent que podien haver arribat fins a 110 km/h. De cara a avui s'espera un augment de temperatures i la neu s'humitejarà per sota dels 2.200 metres, cosa que podria desencadenar allaus naturals de grans dimensions per sota d'aquesta cota.

Per sobre dels 2.200, Protecció Civil va alertar que com a conseqüència del vent es formaran plaques molt inestables que poden caure de forma espontània, de mida suficient com per colgar una persona. El diumenge al matí hi haurà una petita millora general que s'anirà agravant a mesura que avanci la jornada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT