PUBLICITAT

El saló estrena els dos rombs

  • Celebrarà la majoria d'edat amb Manara, Magnus i Serpieri
A. L.
LA MASSANA

Periodic
Amb el botonet d'aqui al costat Milo Manara fa fer meravelles a "El clic". Foto: MILO MANARA

Ho deia Joan Pieras aquí mateix ara fa un any: ¿què millor que celebrar la majoria d'edat del saló –que aquest any bufa les 18 espelmetes de torn– que convidar Milo manara, autor d'El Clic i una de les patums del còmic eròtic contemporani? L'empresa era majúscula, òbviament improbable –per no dir directament impossible. I com es veia venir, Milo Manara no debutarà aquest curs a la Massana. Però sí que vindrà la seva obra. I molt ben acompanyada, perquè el saló exposarà sota el lema de Mestres del còmic eròtic italià una part de l'estupenda col·lecció de litografies que el mateix Samarra va cedir als fons de l'ARCA i que ara es mostren per primera vegada en públic. A Manara l'acompanyen dues bèsties del gènere com ho són Eleuteri Serpieri (1944) i Roberto Raviola (1932-1996), àlies Magnus. El primer, atenció, ha passat a la història del gènere amb el sobrenom de Mister Cul –endevini el lector per què– i és el pare de Druuna, el seu personatge més conegut i una autèntica serp que va arrasar: un milió de còpies del primer àlbum, Morbus Gravis, i dues seqüeles –Druuna X i Druuna X 2– que l'¡han reconsagrat com un dels grans del pit i cuixa.

No es queda enrera Magnus, que deu la seva celebritat entre els comiqueros a la deriva eròtica que va explotar als anys 70 en títols com ara –ejem– Quella sera al collegio femminile així com a Tex Wilder, cow boy a qui dedicarà els últims anys de vida. Cap de les dues facetes ha tingut gaire ressó a la península, però diu Samarra que tant ell com Serpieri són dues figures de la historieta transalpina que segur que serà un plaer descobrir. El cas és que així com Serpieri va destacar pel culs, Magnus es va especialitzar en el full frontal. I si el lector vol saber exactament a què ens referim, que passi entre el 4 i el 6 d'abril per les Fontetes. La llàstima de tot plegat és que només s'exposarà una part de la col·lecció –que integren una vuitantena de litografies– però vet aquí que les noves tecnologies vindran en la nostra ajuda: el codi QR permetrà l'accés a l'obra que no s'arribi a penjar. Una iniciativa, en fi, absolutament inèdita al saló –on el màxim a què s'havia arribat era a Clara de Noche i a les estupendes, desbordants senyores de Victoria Francés– que obligarà a estrenar mesures de control també inèdites: l'estand de la mostra estarà separat i tancat, l'accés es restringirà com és lògic als majors d'edat, i s'informarà del contingut a tothom que hi vulgui entrar, per evitar sorpreses.

Manara, Magnus i Serpieri acompanyaran, per tant, els dos autors ja confirmats a la Massana –els catalans Josep Homs (Millenium) i Jaime Calderón (Les reines du sang), així com –probablement– el valencià José Ortiz, pare d'Hombre i traspassat el desembre passat, que havia de ser l'il·lustre veterà d'aquesta edició i que Samarra vol homenatjar a títol pòstum. A veure si se'n surt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT