PUBLICITAT

En tres mesos la Policia deté 62 persones que conduïen èbries

  • A les 24 detencions de la campanya s'hi sumen altres 38 per conduir sota l'efecte de l'alcohol
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent de Policia amb el test d'alcoholèmia a la mà. Foto: TONY LARA

En els darrers tres mesos, la Policia va detenir 62 persones per conduir sota els efectes de l'alcohol. D'aquestes, 24 van ser detingudes en els controls de l'última campanya de prevenció d'alcoholèmia al volant, que es va fer entre el 7 d'octubre de l'any passat i el 7 de gener d'aquest any. Paral·lelament però, i durant el mateix període, la Policia va detenir 38 persones més per conduir sota la influència de begudes alcohòliques. Aquestes persones no van ser interceptades en cap control però es van veure involucrades en infraccions al Codi de la Circulació o en accidents amb danys materials o personals.

Sigui com sigui, i tornant a la campanya de prevenció, el portaveu de la Policia, Sergi Medina, va explicar ahir que «la filosofia de la campanya és prevenir i reduir al màxim els accidents de circulació induïts per la ingesta d'alcohol». I va afegir que «la política del Ministeri d'Interior és informar sobretot el ciutadà del risc al qual s'exposa i exposa les altres persones que l'acompanyen o que circulen per la via pública».

Més de 1.600 controls / Així mateix, la Policia va controlar 1.659 conductors en l'última campanya, dels quals, la gran majoria, 1.633 van donar negatiu al test d'alcoholèmia, mentre que només 26 (1,56%) van donar positiu. D'aquests, dos van abonar una sanció de 150 euros perquè presentaven una taxa d'entre 0,5 i 0,8 grams per litre de sang, i els 24 conductors restants van ser detinguts en superar la taxa de 0,8 grams. Pel que fa a l'edat dels conductors arrestats, el grup més nombrós amb 12 conductors detinguts és el que va dels 26 als 40 anys. Segueix amb vuit conductors més, el grup de més de 40 anys, mentre que el grup més jove, entre 18 i 25 anys, és el menys nombrós amb només quatre conductors detinguts.

Si els joves beuen menys, també beuen menys les dones segons el balanç de la campanya que aboca un saldo de 19 homes detinguts per només cinc dones detingudes. En quant a la nacionalitat dels conductors hi ha de tot però, predominen els grups de població estable del Principat, com són espanyols (7), andorrans (6) i portuguesos (5). Entre els detinguts només hi havia dos turistes espanyols.

Medina va insistir però que «els controls són completament aleatoris, i parem igualment els vehicles amb matrícula andorrana o estrangera». I va reiterar que «la direcció del Cos de Policia vol que la gent prengui consciència que l'equació alcohol més volant és del tot inviable». Medina també va insistir en «l'objectiu totalment preventiu dels controls perquè les campanyes i les dates es comuniquen sempre amb antel·lació a través dels mitjans de comunicació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT