PUBLICITAT

Accidents provocats per la ingesta de begudes alcohòliques

G.G.
ESCALDES-ENGORDANY

A les 24 detencions practicades en la campanya de prevenció d'alcoholèmia, cal sumar-hi 38 detencions més, de conductors que es van veure involucrats –en el mateix període de temps, d'octubre fins a gener– en accidents o infraccions al Codi de la Circulació sobretot per excés de velocitat. D'aquests 38 conductors arrestats, 22 van patir accidents i afortunadament, la majoria (15) només van patir danys materials mentre que set van haver de lamentar ferits.

En quant a la franja d'alcoholèmia dels detinguts, la d'1,2 a 1,6 grams per litre de sang constitueix el grup més nombrós amb 12 detinguts. Segueix la d'1,6 a 2 grams amb 10 detinguts més, mentre que s'equiparen les franges més oposades la de 0,8 a 1,2 grams i la de més de 2 grams amb vuit detinguts més cada una.

El balanç d'aquestes detencions difereix del de la campanya en l'edat dels detinguts. Mentre que els joves eren els menys nombrosos en la campanya de prevenció, aquí és un dels grups més nombrosos juntament amb el de 26 a 40 anys d'edat que continua liderant l'estadística amb 18 detinguts. Segueixen els joves de 18 a 25 anys amb 12 detinguts i per últim, els majors de 40 anys amb 8 detinguts més.

La majoria de les persones detingudes (34) són homes mentre que la Policia només va arrestar quatre dones. Per nacionalitats tornen a dominar les que també són més significatives en el mosaic demogràfic andorrà, amb 11 andorrans, 7 de nacionalitat portuguesa i 6 espanyols. En quant a turistes la xifra augmenta bastant més en relació a la campanya preventiva, i passa de dues a deu detencions de conductors espanyols no residents. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT