PUBLICITAT

La Campanya d'Esquí Nòrdic porta 1.100 nens a les estacions

  • Totes les escoles de la comarca i la ZER del Baridà hi participen
EL PERIÒDIC
LLES DE LA CERDANYA

Periodic
Un monitor d'esquí nòrdic donan classes a alumnes dins la campanya Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

La Campanya d'Esquí Nòrdic a l'Escola ensenya l'esquí de fons a més de 1.100 nens de les escoles de l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya. El programa, que fa 25 anys que funciona, és organitzat pel Consell Esportiu Escolar i la mancomunitat d'esquí de fons, Tot Nòrdic, inclou de tres a cinc sortides a les pistes d'esquí de fons en les que els nens reben tres hores de classe perquè aprenguin a esquiar. La responsable de Tot Nòrdic, Imma Obiols, ha explicat que «l'objectiu principal és fomentar l'esquí nòrdic entre els nens de la comarca, oferir-lo de la forma més fàcil possible i de la forma més econòmica possible».

Més de 1.100 nens de les 13 escoles de l'Alt Urgell i de la ZER del Baridà participen aquest any en el programa que porta l'esquí nòrdic als escolars de la comarca. En total, la campanya preveu que els alumnes de les escoles esquiïn de tres a cinc dies.

L'objectiu fonamental de la campanya és fomentar la pràctica de l'esquí de fons entre els nens d'edat escolar per dos motius principals, perquè és una pràctica esportiva molt arrelada al territori i perquè és un esport estratègic a la comarca.

En la campanya hi participen infants que cursen P-3, que tenen tres anys, fins a infants de sisè de primària, de dotze anys. «Els més petits fan activitats que els ajuden a descobrir la neu», diu Obiols, que explica que «fan dues hores en què juguen, fan iglús, ninots de neu i es calcen una estona els esquís», informa l'ACN.

A partir de primer de primària els escolars ja dediquen tota la jornada a l'aprenentatge de l'esquí. Comencen la jornada damunt dels esquís, fan tres hores de classes amb monitors, i dediquen la resta de la jornada a esquiar per l'estació.

La responsable de coordinar el programa a l'estació d'Aransa, Eva Camp, comenta que el programa es desenvolupa durant els mesos de gener i febrer en que acullen de dues a tres escoles cada dia. Des de pistes s'organitza el material que necessiten segons el nombre de nens que participen, i se'ls facilita els espais per a menjar i monitors quan es necessari. Camp ha manifestat que «a les estacions d'esquí nòrdic interessa que els nens participin en el programa per donar a conèixer l'esquí de fons i que els nens del territori gaudeixin de l'esquí i de les estacions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT