PUBLICITAT

El FC Andorra entra en la lluita per ser el nou gestor d'Aixovall

  • La FAF no parla «mentre no hi hagi una solució» però ha fet una oferta i encara espera resposta
  • España confirma que s'han produït contactes i que pot ser una opció «interessant per al club»
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La plantilla de l'Andorra es reuneix en un entrenament per parlar de la situació d'impagaments que va viure la secció de futbol, al maig de l'any passat Foto: TONY LARA

Tal i com havia avisat el Toni Martí en un Ple del Consell General a mitjan de desembre de l'any passat, el Govern s'ha desentès del pagament del lloguer del Camp d'Esports d'Aixovall des de l'1 de gener. De fet, abans de Nadal va liquidar a la Batllia tot el que es devia al propietari privat dels terrenys lauredians en concepte del 2013. Ara la gestió passa a mans d'una altra entitat, que en principi havia de ser la Federació Andorrana de Futbol (FAF), però segons ha pogut saber aquest rotatiu el FC Andorra podria passar a ser-ne el nou gestor.

L'afer Aixovall adquireix una altra dimensió i la situació sembla ser encara més complexa. Almenys s'està produint un joc a tres bandes. D'una, hi ha les negociacions del Govern amb la FAF, que superat l'1 de gener encara no ha prosperat. L'entitat que encapçala Víctor Santos va arribar a fer una oferta abans de cap d'any en la qual demanava a l'Executiu un ajut aproximat de 40.000 euros sobre el preu total del lloguer. A canvi, el Govern podria fer-se càrrec de l'aparcament i poder explotar-lo. Encara espera resposta.

De l'altra, hi ha els contactes amb el FC Andorra en el qual se l'ofereix la gestió de la instal·lació. És evident que el club no té diners per pagar el lloguer, però aquí entra en joc una jugada mestra: rellogar el camp perquè la FAF també pugui fer-lo servir. Si demana més del que paga, obtindrà un benefici que permetria anar eixugant el deute de més de 300.000 euros que té. I el Govern s'estalviaria els 40.000 euros a l'any que li hauria de pagar a la FAF. Cal dir que si la federació que presideix Víctor Santos aconseguís la gestió d'Aixovall, tindria tot el dret a decidir qui juga i qui no en el camp lauredià, tot i que en principi estaria disposada a permetre que l'Andorra hi continués jugant i entrenant.

NO ÉS PROBLEMA DEL PROPIETARI / Carles Cervós, que és l'administrador del propietari dels terrenys –que pertanyen a René Pujol– assegura que aquest assumpte no l'afecta ja que insisteix a dir: «La situació no ha evolucionat. Encara que volgués parlar amb l'Andorra o amb la FAF, allò està ocupat pel Govern», que realment és l'entitat amb la qual hi ha el conflicte pel terreny. «No hem posat cap tarifa amb ningú, primer s'ha de desencallar la situació que vivim des de fa anys i que només ens afecta a la propietat i a l'administració pública. A ningú més», va afegir fent referència al contracte de lloguer que va expirar al 2004. De les dues possibilitats no en va voler parlar. Ni ho afirma ni ho desmenteix. «No és el nostre problema», va insistir per tancar aquest tema.

El president del FC Andorra, Lluís España, sí que va confirmar que s'han produït contactes: «No hem negociat res però s'ha parlat d'aquesta possibilitat», va assenyalar a aquest rotatiu. És cert que Pujol i el president del club tricolor –amo de l'empresa Viatges España– tenen una amistat des de fa anys, que va nàixer arran de que tots dos tenien negocis vinculats amb el transport. Malgrat tot, el negoci és el negoci i el màxim mandatari de l'Andorra recorda que «tenim un deute important» i que «no tindríem diners per pagar un lloguer com el d'Aixovall». Preguntat per la possibilitat de rellogar la instal·lació, va indicar: «Pot ser una opció molt interessant, però s'hauria de mirar. Encara no hi ha res, hi ha l'explotació del pàrquing pel mig... No serà fàcil que això succeeixi».

GOVERN I FAF CALLEN / Les dues parts implicades que falten callen, com sempre en casos tan delicats com aquest. El Govern fa silenci amb els mitjans de comunicació perquè és un tema que porta directament Toni Martí, i el cap de Govern només es pronuncia si entra alguna pregunta al Ple del Consell General.

La FAF atén al telèfon sense problema però també guarda silenci. Ahir, novament, Santos va ser clar: «No puc parlar fins que no es concreti res». Una frase que treu dues lectures. Una, que ha passat l'1 de gener i la situació del lloguer d'Aixovall continua sent il·legal. No hi ha cap contracte nou. I dos, que confirma que existeix una negociació, cosa que vol dir que la FAF accepta assumir les despeses del Camp d'Aixovall i que, per tant, acata l'avís-alerta-amenaça de l'Executiu de què deixaria de pagar el lloguer a partir de l'1 de gener.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT