PUBLICITAT

El Servei d'Ocupació es planteja deixar de publicitar les ofertes

  • L'objectiu és evitar conflictes i que es generin «falses esperances» com denunciava el sindicat
E.O.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona és atesa per una treballadora al Servei d'Ocupació en una imatge d'arxiu Foto: EL PERIÒDIC

Representants de la Unió Sindical d'Andorra (USdA) es van reunir ahir al matí amb la directora del Departament de Treball, Maria Geli, per exposar-li les inquietuds recollides entre diversos inscrits al Servei d'Ocupació. Entre aquestes, hi ha la manca d'informació en les ofertes que es publiquen al web i que acaba generant «falses esperances» als aturats. En aquest punt, Geli va reconèixer que això passa i que genera conflictes, i per això s'està estudiant la possibilitat de no publicar totes les ofertes que arriben al Servei d'Ocupació i només fer ressò d'aquelles per les quals no es tenen perfils inscrits.

Geli va explicar que els requisits i condicions de les ofertes «no s'han d'especificar» en els anuncis, i que sovint les «desil·lusions» vénen perquè l'inscrit no recorda amb exactitud el perfil donat al Servei d'Ocupació. És un programa informàtic el que fa el creuament de dades, i si no es compleixen els requisits no s'entra en el procés. Per això, perquè no es recorda amb exactitud el que s'ha demanat al Servei d'Ocupació a l'inscriure's, al veure les ofertes publicades al web es pot pensar que un compleix els requisits. Per evitar aquest conflicte entre inscrit i Servei d'Ocupació es planteja la possibilitat de deixar de publicar totes les ofertes i només fer ressò d'aquelles per les quals no es disposa del perfil a la bossa del Servei d'Ocupació.

Per optimitzar la recerca de treball i augmentar les possibilitats de trobar feina, Geli va indicar que cal recordar que la inscripció s'ha de renovar cada tres mesos i és el moment per modificar, potser, els perfils o les condicions que es busquen en una feina. Així mateix, va explicar que cal revisar el catàleg de formacions que s'ofereixen i fer-ne ús. Segons Geli, aquestes formacions han tingut èxit i ajuden a millorar els currículums i trobar feina. De la mateixa manera, la directora del Departament de Treball va aprofitar per explicar els diferents programes de foment de l'ocupació engegats als sindicalistes, assegurant que han tingut bons resultats i que conèixer-los pot ajudar a tenir «una visió optimista als aturats».

NEGUITS COMPARTITS / Segons va explicar un dels representants de l'USdA, els neguits són compartits en gran mesura. En aquest sentit, celebren la «bona predisposició» dels responsables del Servei d'Ocupació a escoltar i a trobar solucions a les diferents problemàtiques. Així van valorar positivament que hi hagi ofertes que es deixin de publicar per evitar generar «falses esperances» als inscrits.

Fonts del sindicat també van explicar que el Servei d'Ocupació és conscient que hi ha requisits «abusius» que posen les empreses, i que també n'hi ha que tot i cobrir la plaça mantenen l'oferta. Això, des de l'USdA s'interpreta com una mostra de l'oportunisme de l'empresariat, que o intenta tenir un perfil més elevat amb un salari més baix del que pertocaria, o fa contractes curts per evitar que els treballadors, un cop fets a l'empresa, demanin millors condicions.

LA MAJOR DESAVINENÇA / Malgrat coincidir en gran part dels neguits i fins i tot en les bondats d'alguns dels programes de foment de l'ocupació, des de l'USdA es reiterar la denúncia relativa als programes de treball temporal en benefici de la col·lectivitat, que l'organització sindical entén que s'utilitza per part de les administracions com una manera de cobrir llocs de treball a precari. En aquest sentit, fonts de l'USdA van reiterar que «si un contracte d'eventual ja és precari, a través dels plans encara ho són més».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT