PUBLICITAT

Les amenaces dels funcionaris no faran variar la postura del Govern

  • Cinca «Em queda el regust de no haver pogut tancar un acord global»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, en una roda de premsa recent Foto: TONY LARA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar ahir que les diverses amenaces públiques de sortir al carrer a manifestar-se i d'acudir a la Justícia, fetes els darrers dies pels funcionaris, en desacord amb el projecte de llei dels complements de jubilació, no faran variar el seu posicionament ni la seva voluntat d'entrar-lo les properes setmanes a tràmit parlamentari. «Seria tenir poc convenciment amb el que pensem si fruit d'unes declaracions decidíssim canviar», va assegurar Cinca.

Malgrat tot, el Govern va deixar la porta oberta a fer-hi algunes petites modificacions que pugui aportar la comissió consultiva, la qual rebrà el text el proper dilluns, el mateix dia que es farà arribar també als representants sindicals. En paral·lel, l'Executiu també té previst organitzar reunions informatives per explicar a la resta de treballadors de l'Administració que no estiguin afiliats a cap sindicat el contingut de la llei i les conseqüències que se'n deriven. Aquesta acció dóna resposta a les queixes de la Plataforma de Funcionaris sobre el fet que des del setembre del 2012 no s'hagi informat els treballadors de l'Administració dels avenços sobre la modificació dels complements de jubilació.

Respecte al projecte de llei, Cinca va fer ahir una valoració sobre com s'han desenvolupat les negociacions amb els sindicats durant aquest any i escaig. «Tinc sentiments contraposats», va reconèixer. Pel que fa al primer semestre del 2013, «cap de les dues parts vam tenir la capacitat d'avançar convenientment». I pel que fa al segon semestre, «es van reenfocar les negociacions i els resultats em fan estar més satisfet». En termes generals, però, «em queda el regust de no haver pogut tancar un acord global», tenint en compte que finalment no s'han acostat postures pel que fa a les prejubilacions.

IGI bancari diferent al PS / Les manifestacions de Cinca van ser realitzades durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. També en aquest marc, el ministre portaveu va analitzar la proposició de modificació de l'IGI bancari presentada dimarts pel Partit Socialdemòcrata. Segons el parer del Govern, malgrat la transitòria introduïda per tal que no repercuteixi a l'usuari en els contractes vigents, a la llarga s'acabaran encarint els serveis bancaris.

L'Executiu treballa en una altra proposta, que s'englobarà dins un projecte de llei més general de modificació de l'IGI, el qual s'entrarà a tràmit al febrer. Aquesta no passa ni per canviar el percentatge del 9,5% al 5,5%, com proposa el PS, ni tampoc per ampliar el nombre de serveis bancaris afectats per l'IGI, com també proposen els socialdemòcrates. «No creiem que la solució estigui en ampliar la base de tributació, en pujar el gravamen o en combinar-les», va manifestar Cinca. «S'han de buscar altres solucions, hi ha un petit recorregut que mirarem d'explotar» per tal de situar els ingressos provinents dels bancs vora els 20 milions, tal i com es va pressupostar al 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT