PUBLICITAT

«Torni vostè demà»

  • Un home expulsat 5 anys va a la Batllia per arreglar papers, li diuen que torni l'endemà i l'ingressen altre cop a la presó
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un vehicle policial transportant un detingut. Foto: ÀLEX LARA

Actualment està pres a la Comella per una condemna d'un judici al qual no va assistir. I no és la primera vegada que hi està ja que compta amb un bon historial.

El 2011 va ser condemnat per un delicte major d'introducció i venda de droga tòxica cocaïna – li'n van trobar 21'6 grams a la duana amagada als calçotets – i per usurpació d'identitat (quan el van enganxar, va donar el DNI «d'un company»). Però ell al judici no hi va assistir. Segons la defensa, perquè estava expulsat del Principat i per això no hi va assistir, perquè «no se li va informar degudament».

El curiós de tot plegat és que l'home, segons diu ell, no sabia que tenia aquesta causa pendent. Portava cinc anys fora del país per una sentència del 2007. Passats els anys d'expulsió, i com que té un fill residint al país, segons es va justificar l'acusat, va tornar i va anar a la Batllia «perquè em diguessin que havia de fer» per poder tornar a tenir els papers. A la Batllia li van respondre que tornés l'endemà, i un cop va ser allà, «em diuen que tinc causes pendents i cap a la Comella».

Per la Fiscalia els fets estan clars i confirma la sentència del 2011; per la defensa, però, el delicte de venda no va quedar provat (es tracta de la versió dels dos testimonis que van anar al judici en contra de la del seu defensat).

L'advocat també va demanar que se'l deixi en llibertat, tenint en compte que ha acomplert quatre mesos i deu dies de presó preventiva per la causa (un mes i 10 dies des de la última detenció). 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT