PUBLICITAT

La grip s'avança 15 dies i ja arriba a nivells d'epidèmia

  • La taxa d'incidència se situa en 112,72 casos per cada 100.000 habitants
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'interior de l'hospital. Foto: TONY LARA

La grip ha arribat, aquest any, entre una setmana i quinze dies abans de l'habitual, segons va informar el director assistencial del SAAS, Francesc Aroles. Normalment la malaltia, que existeix durant tot l'any, comença a finals de gener i té el seu brot sobre la primera setmana de febrer. Aquest any, però, la tercera setmana de l'any ja ha tingut un pic, amb 47 casos detectats, i Aroles espera que aquesta setmana «comenci a rebrotar».

De fet, a data 19 de gener s'havien detectat un total de 87 casos, el que representa una taxa d'incidència acumulada de 112,72 casos per cada 100.000 habitants, i per tant ja es pot considerar epidèmia. Pel que fa a la gravetat dels casos detectats, el director considera que, de moment, són similars als altres anys, i va assegurar que no s'ha detectat cap cas de l'anomenada grip A, informa l'ANA.

Per evitar el contagi, el metge va recordar que la via de transmissió és l'aire i el contacte, i per això va recomanar la prevenció amb desinfecció, estossegar tapant-se amb el colze en lloc de la mà, i sobretot la vacunació per als grups de risc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT