PUBLICITAT

L'ACA decideix no fer l'X-trem Challenge del 2014

  • L'ACA sosté que es farà la Copa TT però que la prova internacional laurediana tornarà l'any que ve
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El centre neuràlgic de l'X-trem a Sant Julià, en l'edició del 2013 Foto: FOTOESPORT

L'Automòbil Club d'Andorra (ACA) ha decidit que aquest any no es farà l'Xtrem Challenge Andorra, la prova de més renom de la Copa TT.

El motiu és ben senzill: la cursa laurediana de tot terrenys ha adquirit unes dimensions que necessita una implicació ara mateix impossible per a l'entitat que presideix Enric Pujal. Ara mateix està considerada com una de les millors competicions europees, sinó la millor, i cada any creix en participació i interès. Per entendre'ns, l'èxit ha estat tan gran que no hi ha mitjans ni temps per assumir l'organització d'aquest any. «Necessitem un replantejament perquè volem que la prova creixi. És fonamental para durant un any perquè torni amb més força», va assenyalar ahir el secretari general de l'ACA, Toni Sasplugas.

Això vol dir que al 2015 tornarà a haver-hi X-trem Challenge, segons s'explica d'una manera més efectiva i sota el paraigües d'una nova estratègia organitzativa per fer front a totes les necessitats –que són moltes– que requereix aquesta cursa.

La decisió s'ha pres ara que ja hi ha un balanç de l'edició del 2013 i que les demandes per aquest any feien preveure que aniria a més. «Són tres dies de competició amb molts pilots, molts països en competició, genera unes expectatives i unes exigències en els pilots, que molts d'ells programen la temporada arran de l'X-trem... I tot això es va magnificant», va assenyalar Sasplugas. Al final, per a l'ACA, es solapen el final d'una edició amb l'inici de la següent i també falta temps per preparar-ho tot. I tot ha d'estar impecable en una cita que implica tants països. Millor no fer-ho que fer-ho malament. «Aprofitarem aquest any també per absorbir idees d'altres proves europees i de mirar la manera de donar un salt qualitatiu per tornar amb més força en la pròxima edició que, qui sap si ja formarà part d'algun circuit europeu», va aventurar-se a dir el secretari general.

Malgrat tot, la baixa de l'X-trem Challenge no afectarà en la Copa d'Andorra, que continua viva un any més. La idea que es baralla actualment és la de dissenyar un calendari amb tres proves, que com cada any es disputaran al llarg de l'estiu.

Segons va avançar Sasplugas les principals candidates a ser seu són «la Massana [en la zona de l'abocador], Arinsal i una tercera encara per definir». Es disputaran en un format petit, en principi amb les categories de sempre, i amb molt poques possibilitats de que hi hagi algun escenari nou. «Trobar algun emplaçament és difícil perquè no podem fer mal a la natura i per tant no val qualsevol lloc», va detallar Sasplugas. Amb tot, l'ACA va buscant la possibilitat de trobar noves localitzacions amb la garantia de que com a mínim es faran les tres proves ja esmentades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT