PUBLICITAT

Cirque du Soleil torna a Andorra amb una nova versió d'Scalada'

  • La companyia oferirà 7 funcions més que l'any passat i augmenten les places assegudes
  • El cost incrementarà un 4'7 % arribant als 2'76 milions d'euros però l'espectacle s'abarateix
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'home Àguila durant l'espectacle ?Scalada' de Cirque du Soleil a Andorra l'estiu del 2013. Foto: ÀLEX LARA

Les negociacions ja s'han tancat i hi ha acord: Cirque du Soleil tornarà aquest estiu al Principat amb un espectacle «únic al món i fet a mida del país», segons va explicar ahir el ministre de Turisme, Francesc Camp. L'aparcament del Parc Central d'Andorra la Vella tornarà a acollir les funcions, que s'iniciaran a les deu de la nit i que tindran una durada de 60 minuts. Mantindrà el mateix nom, Scalada, per decisió d'Andorra Turisme, però amb el contingut renovat. Aquest és un dels principals punts a favor de l'espectacle andorrà respecte al que la companyia oferirà també el proper estiu a Port Aventura. Camp va explicar que es tracte de dos espectacles «molt ben diferenciats», el que faran al parc temàtic «està bastant rodat», mentre que «el nostre no l'ha vist ningú»,a més, al primer «les entrades costaran uns 70 euros de mitjana», mentre que a Scalada «les entrades són gratuïtes o valen 15 euros».

Camp va admetre que, «evidentment, es tracta d'una competència més» per atraure el turisme d'estiu. De fet, una de les primeres condicions d'Andorra en les negociacions amb Cirque va ser que no realitzessin l'espectacle al parc temàtic català o que només el fessin durant l'agost, per «intentar tenir l'exclusivitat»; la companyia, però, segons va explicar el ministre, ja ho tenia tancat i «a canvi, ens va oferir unes contraprestacions que ens van fer decidir-nos».

«LES CONTRAPRESTACIONS»/ No és la única, però si de les principals: l'augment de representacions i places, amb un increment «lleu» del preu global. Camp va explicar que hi ha haurà 7 dies més de representacions (els dijous), arribant a les 17 – un augment que «ja estava pactat» abans de saber que es faria l'espectacle a Port Aventura– però que l'increment «només suposarà un 4'7% respecte a l'any anterior», passant de 2'64 a amb uns 2'8 milions d'euros. De fet, el cost total ascendeix als 3 milions, 2,37 per Cirque i 700.000 euros de despeses logístiques, però el resultat és de 2'8, «un preu que no ascendeix excessivament» gràcies, en part, al «lleu increment del preu per part de la companyia», i per altra banda, per, l'augment de representacions i l'increment de les places de pagament, passant de 1.500 a 2.000 per funció, amb les quals es preveu augmentar els ingressos fins a 301.800 euros (110.000 més que l'any passat).

Així doncs, com a novetat també hi hagut una redistribució de les tipologies d'entrada. A l'espectacle del 2013, de les 5.000 places totals per funció, 1.500 eren assegudes i 3.500 dempeus; aquets any, en canvi, les places assegudes passen a 2.000, i les dempeus es redueixen a 3.000; el resultat: 85.000 places, 34.000 amb seient i 51.000 a peu dret. D'aquesta manera, «els hotels poden tenir molta més importància en la promoció»: tindran més entrades i les podran vendre amb més antelació. Finalment, parlant de contraprestacions el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, va explicar que el nou acord també preveu una implicació activa del Cirque du Soleil en la comunicació internacional d'Scalada. En aquest sentit, la companyia aprofitarà les gires dels espectacles Kooza i Quidam per Europa per fer promoció del muntatge d'Andorra i la inclourà com a país dins de la web del Cirque du Soleil.

Camp també va dir que en l'acord està especificat que, si tornen a renovar amb Cirque per a l'estiu del 2015 i signen abans del 31 de desembre d'aquest any, les condicions es mantindran.

ELS ‘PROBLEMES' DEL 2013/ Les disset funcions es distribuiran en 5 caps de setmana i quatre setmanes i estan programades pels dimarts, els dijous, els divendres i els dissabtes entre el 5 de juliol i el 2 d'agost.

Un dels problemes de l'any passat va ser la climatologia, ja que en varies representacions va ploure i es va criticar el fet que no estigués preparat pel clima del Principat. Camp va explicar ahir que «hem estudiat diferents possibilitats tècniques», però que els costos per cobrir la zona «són superiors als 200.000 euros»; en aquest sentit Camp va voler remarcar que es tracta d'un espectacle «fet per a l'aire lliure» i que «gairebé segur que no cobrirem l'espectacle». Dos altres punts conflictius van ser el sistema de reserves per a les entrades dempeus i la quantitat d'entrades reservades per als residents al país. En el primer dels casos, Budzaku va defensar que el sistema d'«haver de confirmar la reserva» és bo, tot i que va admetre que cal millorar-lo per evitar els problemes amb l'spam que van provocar que algunes persones no revessin la confirmació. Per altra banda, el ministre va dir que amb l'augment de places, també «s'augmentaran les reservades per a la gent del país. Camp, però, va afegir que «l'objectiu és portar turistes. Hi va haver queixes però després tothom pregunta per l'impacte i per quanta gent ha vingut».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT